Veel medailles voor Nederlandse deelnemers Dutch Open Para Table Tennis 2019

STADSKANAAL – De Dutch Open Para Table Tennis 2019 (DOP) was een groot succes.

Maar liefst 192 spelers uit 36 landen verschenen achter de tafel in de sportaccommodatie Pagedal Stadskanaal. Zoals gebruikelijk in paratafeltennis werd er gespeeld in twintig verschillende categorieën. De spelers deden er alles aan om te winnen, want er vielen belangrijke punten te verdienen in aanloop naar de Paralympische Spelen 2020 in Tokio.


Verdeeld over de veertien tafels werden ontzettend veel duels gespeeld. Zaterdag was er goud voor Kelly van Zon. Ook behaalde Nederland drie keer brons. Frederique van Hoof en Suzan Klomp deelden de derde plaats in klasse 8. De derde bronzen medaille was zaterdag voor Bas Hergelink.

Vandaag stonden de beslissende wedstrijden in de teamevents op het programma. Nederland deed met 11 herenteams en 3 damesteams mee. Suzan Klomp behaalde samen met haar Japanse medespeelster Yuri Tomono zilver in klasse 6-8. Bas Hergelink behaalde samen met zijn Braziliaanse medespeler Claudio Massad zijn tweede bronzen medaille. Tonnie Heijnen en Bart van der Zanden behaalden de derde plaats in de klasse 9. Sem Roelofs en Gerald van Grunsven behaalden brons in de klasse 4-5. Ook was er een bronzen medaille voor Roy van den Burg en Max van Amerongen. 

Bron: Tafeltennis.nl

Kijk voor alle uitslagen op https://tafeltennis.nl/

Foto’s: Ko Kamies

Video: Ronny Regio Events, klik HIER voor foto’s gemaakt door Ronny

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.