Week van de Mediawijsheid: activiteiten in Bibliotheek Veendam

Foto: Catharina Glazenburg

VEENDAM – Van 8 tot en met 15 november vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. De campagneweek heeft als doel Nederlanders bewust te maken van hun eigen rol en verantwoordelijkheid als gebruiker van (digitale) media. Bibliotheek Veendam organiseert dit jaar extra activiteiten voor volwassenen.

Workshop Pestpectief: Virtual Reality tegen pesten

Woensdagavond 13 november organiseert Bibliotheek Veendam samen met Pestpectief een VR-workshop voor leerkrachten.

Hoe kun je als leerkracht pestgedrag herkennen? Hoe ga je om met pesten in je groep? Om pesten tegen te gaan is het belangrijk dat leerkrachten ervaring hebben met pestgedrag en hier adequaat op kunnen reageren. Op die manier kunnen kinderen met een veilig gevoel naar school.

Pestpectief zet Virtual Reality in om leerkrachten te trainen. Met een VR-bril plaats je jezelf in een virtuele klas waarin verschillende interactieve keuzes en scenario’s mogelijk zijn. Wat is de uitkomst van jouw keuze? Tijdens deze avond in Bibliotheek Veendam kun je kennismaken met Pestpectief en zelf binnenstappen in een virtueel klaslokaal.

De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. De workshop biedt plek aan 20 leerkrachten en kost € 15,- per persoon. Aanmelden kan via veendam@biblionetgroningen.nl.

Lezing Digitaal nalatenschap

Donderdagmiddag 14 november organiseert Bibliotheek Veendam een lezing over digitaal nalatenschap.

We hebben steeds meer persoonlijke gegevens, vaak met een wachtwoord, op het internet staan. En ook de toegang tot onze pc, tablet of smartphone is beveiligd. Uit onderzoek van SeniorWeb is gebleken dat maar weinig mensen stilstaan bij hun digitale nalatenschap. Donderdag 14 november gaan we in Bibliotheek Veendam met elkaar in gesprek over onze digitale erfenis, want wat moet er met deze gegevens gebeuren na ons overlijden?

Renée Kamphuis en Wim Wijninga vertellen in deze lezing wat er komt kijken bij digitaal nalaten en hoe je dit praktisch kunt regelen. Van profielen op sociale media, tot digitale abonnementen en accounts bij webwinkels, Google of Apple. Als alles goed in kaart is gebracht, wordt het voor de nabestaanden een stuk makkelijker de zaken af te handelen.

De lezing begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Deelname is gratis, maar meld je wel even aan via veendam@biblionetgroningen.nl.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.