Burgemeester Cora-Yfke Sikkema opent Adrillen met kanonsschot

Foto: Anita Meis

WINSCHOTEN – Vandaag staat het centrum van Winschoten weer volledig in het teken van de leukste en grootste jaarmarkt van het noorden: de Allerheiligenmarkt, kortweg Adrillen. De markt werd vanmorgen voor het gemeentehuis door middel van een kanonsschot door burgemeester Cora-Yfke Sikkema geopend.

Vanaf het Oldambtplein loopt de markt over de Venne helemaal door tot aan de Hema. Ruim 100 standhouders bieden een gevarieerd aanbod artikelen aan.

Naast de markt zijn er ook nog heel veel andere activiteiten. Zo is er op het marktplein weer ruimte voor de traditionele kermis en zijn er tijdens de eerste marktdag diverse straattheater acts te bewonderen.

Ook is er weer een gezellige hobbymarkt in Cultuurhuis de Klinker.

De Hobbymarkt wordt tegelijkertijd met de Adrillen gehouden en vindt plaats in cultuurhuis De Klinker. De hobbymarkt wordt gehouden in de hal en in de grote zaal op de begane grond, te bereiken via de ingang achter het theatercafé Koperen Kees. En in de kleine zaal en de aangrenzende foyers op de 1e verdieping.

Er is een grote diversiteit aan hobby’s te bekijken, onder andere keramiek, diverse schildertechnieken, tekenen, verschillende handwerktechnieken, houtbewerking, kledingaccessoires, sieraden van diverse materialen, werkstukken van papier, leer, vilt en wol, origami, bloemarrangementen, glas-in-lood objecten, figuurzaagwerk, modelbouw (boten), miniaturen van vrachtwagens, treinen en stoomlocs enz.
De hobbyisten laten hun werk niet alleen zien, maar demonstreren ook.

De Hobbymarkt is open van 9.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis!

Foto’s: Anita Meis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.