Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Schüttorf

Zaterdagnacht vond bij discotheek Index in Schüttorf een grote verkeerscontrole plaats. De controle werd tussen half twaalf zaterdagavond en acht uur zondagochtend uitgevoerd door beambten van Polizeiinspektion Emsland/Grafschaft Bentheim, Polizeidirektion Osnabrück, het grensoverschrijdend politieteam en de reserve eenheid van Oldenburg.

Van twaalf automobilisten werd een bloedproef genomen, er werden twee rijbewijzen in beslag genomen en twee buitenlandse automobilisten mochten hun reis pas na veiligheidsmaatregelen voortzetten.

Dörpen

Donderdag is op het treinstation van Dörpen een kaartjesautomaat vernield. Hierbij werd het beeldscherm en het toetsenbord kapot gemaakt. Ook werd het raam van een informatiepaneel ingeslagen. De schade bedraagt zo’n 1.000 euro.

De vernielingen vonden plaats tussen vier en vijf uur ’s middags. Mogelijk is er een opvallend geklede jonge man bij betrokken. Hij droeg een zwart petje, een grijze joggingbroek en donkerblauwe jas met daarop diverse labels. Hij had een herenfiets bij zich.

Getuigen worden verzocht zich in verbinding te stellen met het politiebureau in Dörpen.

Meppen

Gistermorgen is om kwart over zeven op de Hemsener Straße in Meppen een 48 jarige automobilist over een op de rijbaan liggende zwarte plastic krat gereden. Hierdoor raakte zijn auto beschadigd. De politie wil graag met de persoon die de krat verloren heeft in contact komen. Deze persoon of getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Meppen.

Lähden

Tussen woensdag 30 oktober en gisteren is drie keer diesel afgetapt uit bouwmachines. De machines stonden in Lähden aan de Wiester Straße en de Koppelring en in Wieste aan de Wiester Straße. Van vier machines werd de tankdop opengebroken. In totaal werd 500 liter diesel afgetapt.

Weener

Tussen woensdagmiddag en maandagochtend is ingebroken bij een blokhut in het Stapelmoorer Park aan de Heidjer Straße. De dieven braken eerst een ketting en een slot open en doorzochten daarna de blokhut. Ze gingen er vandoor met diverse werktuigen die voor het onderhoud van het park worden gebruikt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.