Lezing over het kunstenaarschap van Geert Schreuder in het Streekhistorisch Centrum

Foto: Jan Glazenburg

STADSKANAAL – Op zondagmiddag 17 november staat het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal stil bij het kunstenaarsjubileum van schilder Geert Schreuder.

De Onstwedder kunstschilder opende in 1968 zijn allereerste tentoonstelling in hotel Dopper in Stadskanaal. Inmiddels werkt de kunstenaar alweer 50 jaar aan een groot en mooi oeuvre van schilderijen en tekeningen. Dit jaar eerde Museum de Oude Wolden (MoW) hem als een belangrijk kunstenaar voor de regio met een grote overzichtstentoonstelling. Het SHC nodigde Catrien Schreuder, dochter van de kunstenaar, nu uit een lezing over zijn werk te komen houden.

Catrien Schreuder groeide op in Onstwedde en Groningen, waarna ze kunstgeschiedenis ging studeren in Utrecht. Ze specialiseerde zich in de moderne kunst en was achtereenvolgens communicatiemedewerker in het Centraal Museum Utrecht, hoofd Educatie in Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam en sinds 2018 hoofd collectie en tentoonstellingen van het Stedelijk Museum Schiedam. Daarnaast publiceerde ze verschillende kunsthistorische onderzoeken, onder meer over videokunst en de geschiedenis van de kunstkritiek. Ter gelegenheid van de overzichtstentoonstelling van Geert Schreuder in 2019, schreef ze de teksten voor de publicatie die door Museum de Oude Wolden is uitgegeven.

In de lezing zal Catrien Schreuder met een kunsthistorisch oog terugblikken op haar vaders schilder- en tekenkunst, afgewisseld met persoonlijke bespiegelingen op de kunstwerken die haar haar leven lang hebben omringd.

De lezing begint om 14.30 uur. Voor meer informatie en reserveren: tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.