Genomineerden Groninger Sportgala 2019 bekend

Foto: Huis voor de Sport

GRONINGEN – De Sportprijscommissie heeft de genomineerden vastgesteld voor het Groninger Sportgala 2019. Tot en met 22 november kan gestemd worden op de genomineerden voor Sporter en Sportploeg van het jaar 2019. Het Groninger Sportgala 2019 vindt plaats op maandag 2 december in MartiniPlaza in Groningen. Tijdens het Sportgala staat het uitreiken van de sportprijzen en het eren van de sport(ers) van de gemeente en de provincie Groningen centraal.

Voor de provinciale sportprijzen zijn de genomineerden per categorie:

Sporter Sportploeg Sporttalent

– Bauke Mollema, wielrennen – FC Groningen onder-17, voetbal – Lonneke Uneken, wielrennen

– Lois Abbingh, handbal – NWVG, wielrennen – Jorinde van Klinken, atletiek

– Ymkje Clevering, roeien – Groningen Atletiek (vrouwen) – Melvin Twellaar, roeien

– Roel Boomstra, dammen

Het Groninger publiek kan tot en met 22 november stemmen op de Sporter en Sportploeg 2019 van de provincie Groningen via de digitale stembus op www.sportpleingroningen.nl/sportgala2019.

De Sportprijscommissie kiest de winnaar in de categorie Sporttalent; dit betreft geen publieke verkiezing. Dat geldt ook voor de Provinciale Sportprijs, een oeuvreprijs waarmee de Provincie Groningen haar waardering voor de winnaar laat blijken.

De gemeente Groningen reikt deze avond de Sportstimuleringsprijs en de Breedtesportpenning uit. De kandidaat voor een bijzondere breedtesportprestatie is door de Adviescommissie voor de Sport voorgedragen. Ook de talentvolle sporters zijn door de Adviescommissie genomineerd en de winnaars van beide prijzen zijn door het college vastgesteld. De drie genomineerden voor de Sportstimuleringsprijs zijn:


– Romano Postema, voetbal

– Niels Visker, tennis

– Danara Stoppels, atletiek

Partners Groninger Sportgala 2019

Het Groninger Sportgala 2019 is een gezamenlijk initiatief van acht partners, te weten: Sportplein Groningen, Huis voor de Sport Groningen, Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies, gemeente Groningen, MartiniPlaza, Noorderpoort, HEALTH I PORT en provincie Groningen. Net als vorig jaar wordt een combinatie gemaakt van de uitreiking van zowel de gemeentelijke als de provinciale sportprijzen. De organiserende partijen zijn trots op de sport en de sporters in zowel de gemeente als de provincie Groningen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.