Burgemeester Jaap Velema en wethouder Wietze Potze ontbijten met leerlingen Bonifatiusschool

Foto: Jans Velthuis

SELLINGEN – Burgemeester Jaap Velema en wethouder Wietze Potze hebben vandaag in het gemeentehuis te Sellingen ontbeten met 26 leerlingen van groep 7 en 8 van de Bonifatiusschool uit Ter Apel. Dit deden ze in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Tijdens het ontbijt wisselden de burgemeester en de wethouder met de kinderen van gedachten over het belang van een goed ontbijt. Het thema van de ontbijtweek, die duurt van 4 tot en met 8 november, is ‘Neem tijd voor je ontbijt!’.

De gemeente betaalde symbolisch voor het ontbijt dat de kinderen mee hadden gebracht, door een donatie te doen aan het door het Nationaal Schoolontbijt gekozen goed doel. Dit jaar is dat ‘Het Vergeten Kind’.

Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich goed ontwikkelt voelt en volwaardig mee kan doen in de maatschappij. Er zijn helaas nog steeds kinderen die verwaarloosd en/of mishandeld worden. Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

Foto’s: Jans Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.