Creatieve Vouchers Groningen krijgt een vervolg

Foto: Katja Draper

GRONINGEN – De regeling Creatieve Vouchers Groningen krijgt een vervolg. Na een succesvol eerste jaar kunnen in 2020 nog meer MKB’ers die samen willen werken met de creatieve industrie bij de ontwikkeling of innovatie van een product, dienst of de organisatie gebruik maken van de regeling.

Volgens projectleider Katja Draper zijn er het afgelopen jaar, dankzij de Creatieve Vouchers, verschillende creatieve ondernemers betrokken geweest bij het maken van een product of het verfraaien van een pand. Er is volgens Katja Draper een aantal verrassende en innovatieve producten en diensten ontstaan.

VOS Interieur B.V. uit Groningen heeft designer Menno Drent kunnen inschakelen voor het ontwikkelen van een systeem waarbij de verschillende onderdelen samengevoegd kunnen worden tot meubels en accessoires. Het prototype is straks beschikbaar voor de consument.
Het Groningse bedrijf Bureau Buitendienst heeft zichzelf als doel gesteld onbekende plekken in de binnenstad van Groningen zichtbaar en levendig te maken voor jong en oud. Zij hebben ruimtelijk vormgever Caroline van der Meent gevraagd minigolfbanen te ontwerpen voor vijf locaties in de binnenstad van Groningen. Tijdens het festival Let’s Gro kon jong en oud op de locaties minigolf spelen.

50 shades of chocolate
De marketeers van Marketank hebben voor chocoladebar Chocworld Groningen het project ’50 shades of chocolate’ ontwikkeld. In dit project is een chocoladeschilderij gemaakt en een evenement georganiseerd met een explosie van chocolade en hiphop. Dit alles is vastgelegd op film.

Dankzij de Creatieve Vouchers Groningen wordt de helft van het honorarium van de ontwerper door de provincie Groningen vergoed tot een maximum van 5.000 euro. Daarbij is een voorwaarde dat het uurtarief voor de creatief ondernemer volgens de zogenaamde Fair Practice Code wordt betaald. De provincie Groningen wil de band tussen het MKB en de lokale creatieve sector met de creatieve vouchers Groningen verstevigen en samenwerkingen tussen beide sectoren laagdrempeliger maken. Het ondernemerschap van de creatieve industrie wordt met de regeling bevorderd. De voucherregeling wordt uitgevoerd door Stichting Kunst & Cultuur, die hierin samenwerkt met een aantal kwartiermakers; www.kunstencultuur.nl

Foto’s: Sijtze Veldema (1 en 2) en Katja Draper (foto 3)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.