Gemeente Westerwolde heeft het gladheidsbestrijdingsplan 2019-2020 klaar

Foto: Brigitte Stam

WESTERWOLDE – De gemeente is met het gladheidsbestrijdingsplan 2019-2020 klaar voor de winter.

Gemeente Westerwolde heeft het plan en de routes van vorig jaar geëvalueerd. Op basis van hun praktijkervaring en reacties van inwoners, hebben ze waar mogelijk de route aangepast. Nieuw in de route is bijvoorbeeld de ambulancepost in Vlagtwedde, maar ook de alternatieve ‘Smok & Vot’ route bij basisschool Pork in Ter Apel.

De gemeente strooit doorgaande wegen (tussen dorpen), busroutes en wegen naar provinciale wegen, scholen en verzorgingstehuizen. Er wordt na alarmering direct gestart met de gladheidsbestrijding. Binnen 2,5 uur na een melding strooit men de hoofdroute. Dit is vaak midden in de nacht, nog voordat mensen de weg op gaan. Bij extreme gladheid of langdurige sneeuwval strooien ze aansluitend de overige wegen.

Strooizout doet zijn werk alleen als er veel over de weg wordt gereden. Mede daarom zijn wegen waar nauwelijks verkeer over rijdt niet opgenomen in de strooiroute. En soms zijn wegen simpelweg te smal voor de strooiwagens.

Ziet u een gevaarlijke situatie door gladheid? Meld dit dan bij de gemeente. Ook als u vindt dat een weg opgenomen moet worden in de strooiroute, kunt u dit aangeven. 

Gaat het om een provinciale weg? Meld dit dan bij de provincie.

Na dit winterseizoen worden alle tips en meldingen besproken. Op basis daarvan past men eventueel de route voor 2020-2021 weer aan.

Klik HIER om te zien welke wegen gestrooid worden.

Bron: Gemeente Westerwolde.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.