Politiechef Gery Veldhuis doet geen toezeggingen op alle gestelde eisen omtrent politiebureau Ter Apel

Foto: Catharina Glazenburg

TER APEL – Woensdagavond kon politiechef Gery Veldhuis de onvrede over het politiebureau in Ter Apel niet wegnemen.

Uitgebreid werd woensdagavond in de raadsvergadering van de gemeente Westerwolde gediscussieerd over het politiebureau in Ter Apel. Bij de raadsvergadering was ook politiechef van de Eenheid Noord-Nederland: Gery Veldhuis aanwezig. Dit naar aanleiding van de bekendmaking dat het politiebureau niet meer aan de gestelde arbo-voorwaarden voldoet. Dit met name wat betreft de veiligheid. Nog steeds moeten agenten met arrestanten naar Stadskanaal of Winschoten om ze daar te verhoren. Ze zijn dan uren niet beschikbaar.

De Raad wees Veldhuis er op dat er afspraken zijn gemaakt dat Ter Apel een volwaardig politiebureau krijgt. Ook wilden de Raadsleden van de politiechef toezeggingen over een aantal punten: Het politiebureau als opkomstlocatie voor de agenten, een extra noodhulpauto die 24/7 wordt ingezet voor de cluster Westerwolde, met uitzondering van calamiteiten, een extra wijkagent, de komst van een volwaardig politiebureau met alle voorzieningen die nodig zijn. Ook wil de Raad vroegtijdig geïnformeerd worden als er veranderingen plaatsvinden bij de politie inzet in Ter Apel.
 

De politiechef kon (nog) niet op alle punten toezeggingen doen. Hij beloofde een aantal punten verder te bestuderen en uit te werken en komt daar later op terug. Wel zegde hij toe dat Ter Apel een politiebureau krijgt dat overdag op werkdagen geopend is. Wanneer deze er komt en of deze gevestigd wordt in het huidige politiebureau of op een andere locatie is nog niet duidelijk.

Asielbus

Ook wil de Raad dat de “asielbus” blijft rijden. Deze speciale pendelbus voor asielzoekers rijdt vanaf half mei ieder uur van het AZC in Ter Apel naar het station in Emmen en vice versa. Deze lijn werd in gebruik genomen na een aantal incidenten op de reguliere buslijn 73. Qbuzz wil met ingang van 15 december met deze bus stoppen. Dan gaat lijn 73 weer via het AZC. De halte en de bussen worden beveiligd met camera’s. Er rijden dan geen beveiligers meer mee en in de bus contant betalen voor een kaartje is dan niet meer mogelijk.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.