Voorarrest verdachte bioscoopmoorden met 90 dagen verlengd

Foto: Jan Doornkamp

GRONINGEN – Het voorarrest van de 33 jarige verdachte van het vermoorden van twee medewerkers in de Pathé bioscoop Groningen is met 90 dagen verlengd.

Een lid van het arrestatieteam van de politie heeft zondag 27 oktober om iets voor 10.00 uur aan het Hoendiep een 33-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt op zaterdag 26 oktober twee mensen om het leven te hebben gebracht in een bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De 33-jarige man werd op straat herkend. Omdat hij een mes in zijn hand had en een dreigende houding had aangenomen, heeft de politieagent bij de aanhouding geschoten. De man raakte hierbij gewond aan zijn benen en hij is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Wanneer een politieagent zijn vuurwapen heeft gebruikt en hierdoor letsel is ontstaan, volgt altijd een onderzoek door de Rijksrecherche. De Rijksrecherche is geen onderdeel van de politie, maar een onafhankelijke rechercheafdeling die opereert onder de verantwoordelijkheid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie.

Bioscoop
Op camerabeelden is te zien dat de man zaterdagochtend rond 07.30 uur de bioscoop aan het gedempte zuiderdiep binnenkomt en kort daarop de bioscoop weer verlaat. In de bioscoop werden later die ochtend rond 09.20 uur de lichamen gevonden van een 56-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Slochteren. Zij zijn een echtpaar en waren daar als schoonmakers aan het werk. Er is momenteel geen enkele aanwijzing dat de verdachte en slachtoffers elkaar kenden. Het rechercheteam verwacht vandaag het onderzoek in de bioscoop af te ronden. Het onderzoek naar onder andere de beweegredenen van de verdachte gaat uiteraard verder.

Gisteren heeft het Openbaar Ministerie van de man de gevangenhouding bevolen voor een termijn van negentig dagen. De verdachte zit in beperkingen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.