Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Weener

Gistermorgen overliep een bewoner van een woning aan de Neuen Diele in Weener rond kwart voor negen twee mannen. De bewoner ontdekte deze personen nadat hij geluiden op de benedenverdieping hoorde. Ze waren mogelijk door een openstaand venster naar binnen gekomen.

Toen ze betrapt werden vluchtte het duo via een tuindeur naar buiten. Bij de inbraak is in ieder geval een broche (Camee) ter waarde van 400 euro buitgemaakt.

De daders worden als volgt omschreven: Twee mannen met een slank postuur, de één droeg een opvallend lila jack met een spijkerbroek, de andere droeg donkere kleding. Beide droegen handschoenen, een gebreide muts en een bril met ronde glazen. Ze zijn mogelijk gevlucht in een personenauto, die in de buurt van de woning stond.

De politie heeft sporen veilig gesteld. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Weener.

Haren

Dinsdagnacht is aan de Hintern Busch in Haren ingebroken bij een pluimveestal. De daders maakten eerst een afgesloten hek open en kwamen vervolgens op onbekende wijze in de stal. Uit het kantoortje werd een gering bedrag aan contant geld, een accu boormachine en een t.v. gestolen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.