Overzicht Sinterklaasintochten 2019

Foto: Catharina Glazenburg

REGIO – Evenals voorgaande jaren publiceren we op onze website een lijst met de data en tijden van Sinterklaas intochten- en feesten. De landelijke intocht is op zaterdag 16 november in Apeldoorn. De intocht van Sinterklaas in Nederland zal landelijk worden uitgezonden op de televisie.

Staat uw evenement er nog niet bij of heeft u aanvullingen over bijvoorbeeld de tijden, stuur dan even een mail naar redactie@westerwoldeactueel.nl en help ons de lijst compleet te maken!

ALTEVEER – Ook dit jaar bezoekt de goedheilig man met zijn Pieten Alteveer op zaterdag 23 november. De feestelijke intocht die vanaf 9.30 uur start, zal weer door het dorp gaan met  het afsluitend kinderfeest in de Drijscheer. De Drijscheer is vanaf 10.15 uur open.

BAD NIEUWESCHANS – 23 november om 13.00 uur bij de muziekkoepel en daarna feest in de Akkerschans.


BEERTA – Op zondag 17 november om 13:00 uur, komt de goedheiligman met zijn pieten aanmeren in de jachthaven van Beerta. Na een ronde door het dorp, is er feest in dorpshuis De Iemekörf.


BELLINGWOLDE – Sinterklaas komt weer naar ons land…met hulp van Stichting Vijfmei wordt hij rond 12.30 verwacht, in Veendiep. Na een mooie tocht door Bellingwolde komt de Sint rond 14.00 uur aan bij Partycentrum De Meet, waar een gezellig feest plaats vindt met een live optreden van de pieten band.

BELLINGWOLDE, RHEDERBRUG – Op zondag 1 december om 13.30 uur bij buurthuis De Brug

BLIJHAM – Om 14:00 uur vertrekt de bus van Pieter Dekker vanaf het dorpsplein in Blijham. Rond 14:30 zal de Sint met zijn Pieten in de haven van Wedderveer aankomen. Daarna zal hij met zijn gevolg in een feestelijke optocht naar Blijham gaan en wordt er vanaf 15:00 uur feest gevierd op het dorpsplein en in “Het oude Wapen”.

BOURTANGE – De Sint arriveert op 23 november om 13:00 uur op het Marktplein van Bourtange. Hier heten we de Sint en zijn pieten welkom. Vanaf het Marktplein gaan we met z’n allen naar gebouw De Turfschuur.

DRIEBORG – Op zondag 24 november arriveert de Sint na een rondrit door het dorp om 14.00 uur in dorpshuis Noorderlicht.

FINSTERWOLDE –

HEILIGERLEE – Op 23 november om 13.00 uur optocht door het dorp vanaf de o.b.s. school naar de speeltuin, waar vanaf 14.00 uur een sinterklaasfeest wordt georganiseerd.

HOOGEZAND-SAPPEMEER – Op 16 november: 12:00 Aankomst Sinterklaas in de haven te Martenshoek, vervolgens om 12.45 uur richting De Pleiaden, vervolgens naar het Plein (tussen de Zeeman en de bioscoop) bij De Hooge Meeren om vervolgens naar de Atletta Jacobsstraat te gaan in Sappemeer waar de intocht feestelijk wordt afgesloten.

MEEDEN – Op 23 november tijd niet bekend.

MIDWOLDA – op 23 november om 13.30 uur in Boerderij Hermans Dijkstra.

MUNTENDAM – Op 23 november. Het kinderfeest begint om 10.00 uur en duurt tot circa 15.30 uur. Sinterklaas en 40 Zwarte Pieten maken een rondgang door een groot deel van het dorp. De Goedheiligman begint daarmee om 10.00 uur op de Bredeweg. Via de Oosterweg en Middenweg heeft de kindervriend zijn eerste stop bij De Tibbe. Wethouder Jaap Borg van Midden-Groningen zal Sinterklaas en de Zwarte Pieten daar welkom heten. Vervolgens wordt de trip voortgezet via de Kerkstraat en Jan Bakkerstraat naar het sportpark aan de Zuiderstraat. (Sport)verenigingen kunnen zich hier presenteren aan Sinterklaas. De rondrit gaat vervolgens naar De Gilde. Hier staat een langere stop gepland. Het middagprogramma met De Dikdakkers begint om 13.30 uur in de foyer van dorpshuis De Menterne.


MUSSEL – Op 23 november. Vanaf 13.00 uur zal de Sint met zijn zwarte Pieten een rondrit maken door de bebouwde kom van Mussel.
Rond 14.30 uur brengt hij een bezoek aan café Summertime en hier zijn dan alle kinderen t/m groep 6 van de basisschool van harte welkom.
De zaal is open vanaf 14.15 uur.

MUSSELKANAAL – Op 23 november aankomst 13.00 uur op het W. Diemerplein.

NOORDBROEK –


NIEUWOLDA –

ONSTWEDDE – Op 23 november. Aankomst om 13.15 uur op De Woldbrink aan de Dorpsstraat. Daarna optocht naar d’Ekkelkaamp voor het Sinterklaasfeest.

OOSTWOLD – Om 10.30 uur Haven Midwolda/Oostwold

PEKELA’s – Op 23 november: 12.30 uur de Helling Oude Pekela 14.30 uur de Poiesz Nieuwe Pekela en daarna feest in De Kiepe Nieuwe Pekela

RHEDE – Op zondag 1 december vanaf 14.00 uur op de kerstmarkt.

SCHEEMDA – Op 23 november om 13.00 uur aan de Diepswal.


SELLINGEN – Op 23 november van 14:00 tot 16:00 bij het gemeentehuis Sellingen.

STADSKANAAL – Op zaterdag 16 november.
12:15 t/m 12:45
Sinterklaas en zijn Pieten komen rond 12:45 aan met de trein op het perron van de STAR. De kinderen zullen dan samen met zanger Bert Bieze de Sint en zijn Pieten verwelkomen
13:00 t/m 13:30
Sinterklaas en Hoofdpiet stappen op de prachtige boot “Noordewind” van Ervaar-water uit Stadskanaal.
De rest van de pietengroep zal via de Hoofdstraat vanaf de STAR in een stoet naar het centrum lopen.
Bij de Drouwenermondsebrug zal muziekvereniging Crescendo de stoet gaan vergezellen natuurlijk met hun majorettes.
De kinderen kunnen hun tekeningen en kleurplaten van de kleurwedstrijd inleveren bij alle Pieten.
13:30 t/m 14:00
Tegen deze tijd zal de boot, zoals u inmiddels weet aankomen bij de aanlegsteiger bij Santing mode. Wij hopen dat er heel veel kinderen met hun ouders op de stoet staan te wachten. Zanger Bert Drenthe zal hier voor gezellige muziek zorgen en de Sint verwelkomen aan de wal. Na dit vrolijke welkom zal de stoet langzamerhand verder gaan via de Hoofdstraat, Beneluxlaan, AH Plein om daarna via t gemeentehuis aan te komen op het Raadhuisplein. Hier is het feest al in volle gang. DJ Piet heeft samen met Duo Bert en Bert een superleuk interactief meezingfeest bedacht!! Een stille hint…. We moeten met z’n allen van links naar rechts!! De danspietjes gaan dit natuurlijk met jullie oefenen.
14:30 t/m 15:00
De Sinterklaas, Hoofdpiet en hun gevolg zullen dan eindelijk aankomen op het Raadhuisplein.
De Burgemeester zal de Sint verwelkomen en het grote feest zal beginnen

STAR, STADSKANAAL, VEENDAM – Op zondag 17 november rijdt de Sinterklaas Express vanaf station Veendam. Op zaterdag 23 en zondag 24 november kun je vanaf Stadskanaal mee. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website van de STAR.

TER APEL – Op 16 november, 14.00 uur aankomst op het Molenplein en feest met de Dikdakkers.

VEELERVEEN – Op 23 november van 15.30 tot 16.30 uur in Ons Noabershoes

VEENDAM – Op 16 november komt de Sint om 12.45 uur aan in de haven aan de Molenstreek. Vervolgens centrum, gemeentewinkel Beneden Oosterdiep


VLAGTWEDDE – Op 23 november om 13.00 uur op het marktplein.

VLEDDERVEEN – Op 30 november om 14.00 uur in Zaal Veldzicht.

WEDDE – Op 23 november om 13.15 uur bij De Burcht

WESTERLEE –

WILDERVANK –


WINSCHOTEN – Op 16 november. Aankomst haven 13.30 uur.

WOLDENDORP – Op 23 november, tijd niet bekend.


ZUIDBROEK –

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.