Treinverkeer ondervindt hinder van brandende trekker (Update)

BUNDE – Het treinverkeer van en naar Weener ondervindt hinder van een brandende trekker.

Op het spoor in de Charlottenpolder, aan de Heerenweg bij Bunde staat door onbekende oorzaak een trekker in brand. De brandweer is bezig deze te blussen. De chauffeur bleef ongedeerd.

De trein kon net op tijd voor de overgang stoppen.


Door deze brand is het treinverkeer van en naar Weener tijdelijk stil komen te liggen. Hoelang de vertraging gaat duren is niet bekend. Het wachten is op groot materieel die de trekker komt verwijderen.

Update

De bestuurder van de trekker zag vlak voor de gesloten spoorbomen dat zijn voertuig in brand stond. Hij wist nog net op tijd uit de trekker te springen; de vlammen sloegen toen al tegen de voorruit. De met mest beladen aanhangwagen stond tegen de rails.

De machinist van de trein reageerde alert en zette de de trein vlak voor de spoorwegovergang tot stilstand.

Op het moment dat de brandweer van Bunde arriveerde sloegen de vlammen metershoog uit de trekker. Het vuur was na 20 minuten blussen onder controle en een kwartier daarna helemaal uit. De trein kon toen stapvoets de trekker passeren.

De brandweer heeft geholpen met de berging van de trekker en kon uiteindelijk na een inzet van twee uur terugkeren naar de kazerne.

Foto’s: Teunis Streunding en brandweer Leer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.