Badeendjes door honderden toeschouwers aangemoedigd

Foto: Gerda Boeijing

TER APEL – In het kanaal aan de Hoofdstraat ter hoogte van het Molenplein in Ter Apel organiseerde carnavalsvereniging de Kloosterwiekers vandaag een badeendjesrace.

Onder een stralend zonnetje moedigden vanmiddag honderden toeschouwers de 3.500 badeendjes, die vanmiddag door de Kloosterwiekers in het kanaal bij het Molenplein waren losgelaten, aan. Het publiek werd door leden van de carnavalsvereniging verwelkomt met een hapje en een drankje. Voor wie lootjes had gekocht was het natuurlijk een extra spannende middag, want er was een grote prijzenpot te verdelen.

Om twee uur werden de eendjes te water gelaten. Dit alles gebeurde onder bezielend toezicht van notaris Robert de Vries uit Ter Apel. Ieder eendje correspondeerde met een nummer van loten die de afgelopen weken door de carnavalsvereniging zijn verkocht. Dit om alle extra activiteiten ter ere van het 55 jarig bestaan van de vereniging te financieren.

De eerste vijf badeendjes die als eerste de in het kanaal geplaatste fuik bereikten, gaan er met de prijzenpot van bijna € 4500,- vandoor.

De winnende lotnummers zijn:

1e prijs: 1.500,- 1852
2e prijs: 1.000,- 0898 (inmiddels ingeleverd)
3e prijs: 750,- 2709
4e prijs: 500,- 2866
5e prijs: 400,- 3020
6e prijs: 349,- 1485 (inmiddels ingeleverd)

Prijswinnaars kunnen zich melden door een persoonlijk bericht op Facebook te sturen of een e-mail te zenden aan info@kloosterwiekers.nl Ze nemen dan zo spoedig mogelijk contact op om het lot te controleren en de prijs te overhandigen.

Vanavond om 23:11 uur krijgt het jubileumseizoen zijn vervolg. De Kloosterwiekers zullen dan hun nieuwe Prins Carnaval, Vorst en Raad van Elf bekend maken. Zij zullen geïnstalleerd worden door Burgemeester Jaap Velema van de Gemeente Westerwolde. Vanaf dit zelfde tijdstip is het ook weer mogelijk voor wagenbouwers en loopgroepen om zich aan te melden voor de grandioze carnavalsoptocht van zaterdag 22 februari via www.kloosterwiekers.nl.

De Kloosterwiekers zullen evenals voorgaande jaren het NARRENFEEST organiseren.

Dit is het openingsfeest van het seizoen van CV de Kloosterwiekers, dit feest zal dit jaar opnieuw plaats vinden in het Beachhouse van Camping Moekesgat in Ter Apel. Deze avond is in het leven geroepen om samen met alle carnavalsliefhebbers het nieuwe seizoen van start te gaan en natuurlijk stellen we onze nieuwe Prins/Vorst en Raad van 11 aan de wagenbouwers, loopgroepen en alle andere carnavalsliefhebbers voor. We waarderen het enorm wanneer de bezoekers aan dit feest zo origineel mogelijk verkleed komen. Voor zowel de best verklede individu als de best verklede groep liggen er vrijkaarten voor het carnavalsbal in februari klaar! Dit beloofd weer een ouderwets gezellige avond te worden en met recht een opwarmertje voor de grote carnavalsfestiviteiten in januari en februari.

23 november vanaf 21.00 uur in het

Beachhouse van Camping Moekesgat in Ter Apel.

Klik HIER voor het volledige programma.

Foto’s: Gerda Boeijing en Altjo Wubbema

Video: Jos de Boer

Video: GenAmedia Nieuws:

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.