Jakob Pronk en Frederik Bos ex aequo kampioen Rapid dammen in Winschoten

Foto: Geert Lubberink

WINSCHOTEN – Jakob Pronk uit Winschoten en Frederik Bos uit Groningen kwamen afgelopen woensdagavond 6 november gelijktijdig over de eindstreep bij het Rapid damtoernooi in het gebouw van S.V. Bovenburen in Winschoten.

De 10 deelnemers van Damclub Winschoten speelden een zogenaamd rondtoernooi met een speeltempo van “Fischer 5 minuten + 5 seconden”. Deze discipline van de damsport is één van de vele mogelijkheden die damsport biedt. Normaliter worden op de clubavond de partijen afgewerkt met een speeltempo van “Fischer 40 minuten + 1 minuut”. Bij de Nationale Competitie voor 10 tallen geldt overigens een speeltempo van “Fischer 80 minuten + 1 minuut”.

Eindstand finale

1. Jakob Pronk

Frederik Bos

3. Marchinus Mulder

4. Ben Haan

Geert Lubberink

6. Han Tuenter

7. Demi Peters

8. Henk Prak

9. Janick Lanting

10. Jilje Scheeringa

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.