Junior Zoë Klunder worstelt zich in de top 10 op de WK ’19 voor senioren

Eigen foto

SEOEL ZUID-KOREA, MIDWOLDA – Zoë Klunder (18 jaar), zesvoudig Nederlands Kampioen en derde van de Wereld en Europa in de juniorenklasse, worstelde zich afgelopen nacht in de top 10 van de Wereld met een zevende plaats op de WK ’19 in Seoel te Zuid-Korea.

Het afgelopen jaar heeft Zoë vele Internationale prijzen in de wacht gesleept. Ze werd onlangs nog derde op de Europese Kampioenschappen in Limassol op Cyprus, derde in Bishkek te Kirgizië en vijfde op een groots Internationaal toernooi in Kazan te Rusland voor senioren. Zoë’s bondscoach had eind vorig jaar al aan Zoë gevraagd om Nederland, met het oog op de mogelijke Olympische Spelen van 2024, alvast te gaan vertegenwoordigen in de seniorenklasse. Dat was geen gemakkelijke keuze en is een grote verantwoordelijk stap in haar sportcarrière. Maar het gaat niet onverdienstelijk, sterker nog ze schaart zich direct als debutante tussen de top 10 van de Wereld! Ze is nog maar net 18 jaar!

Zoë, die marketing & communicatie studeert aan het Johan Cruijff College te Groningen, is blij en tevreden met haar prestaties van het afgelopen jaar en vertelt dat het niet zomaar aan is komen waaien en ze er ook veel voor traint. Ze onderstreept dat ze dit succes van de afgelopen tijd mede te danken heeft aan haar bondscoach Maykel Claassen, sambo – en worsteltrainers bij de Sambo Bond Nederland, KSV Marshall te Baarn, Olympisch worstelschool de Halter te Utrecht, SV Blau Weiss te Dörpen in Duitsland, teamgenootjes, familie en vrienden en tenslotte aan haar geweldige sponsoren die haar enorm helpen en ondersteunen. Zoals ze zelf zegt, ‘niet alleen … alleen samen’.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.