Themamiddag in Bibliotheek Stadskanaal

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL – Bloembommen maken, een groots afvalkunstwerk knutselen en een afvalspel spelen. Woensdag 13 november organiseert Bibliotheek Stadskanaal een gratis themamiddag over duurzaamheid. Van 14.00 uur tot 16.30 uur kunnen jong en oud spelen en ontdekken .

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.

Woensdag 13 november organiseert Bibliotheek Stadskanaal in het kader van Nederland leest een themamiddag voor jong en oud.

Guerilla gardening

Zo gaan we tijdens de themamiddag aan de slag met Guerilla Gardening. Maak de omgeving een beetje mooier en draag bij aan de diversiteit in de natuur. Tijdens deze middag mag je een eigen bloembommetje maken.

Afvalkunstwerk

Help kunstenaar Machiel Braaksma met het maken van een afvalkunstwerk! Deze middag gaan we van afval en kapotte materialen een blijvend kunstwerk voor de bibliotheek maken. Help je mee?

Ruim je afval op!

Weet jij alles van afval scheiden? Kom het afvalspel van de gemeente Stadskanaal spelen én ga aan zelf de slag. Daarnaast vertelt Anneloes Oldenburger van Virol je alles over afval en de e-waste challenge die onlangs heeft plaatsgevonden.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.