Gemeente Westerwolde reserveert parkeerplaatsen voor laadpalen

Foto: Catharina Glazenburg (archieffoto oplaadpaal Bellingwolde)

WESTERWOLDE – In de gemeente Westerwolde worden negen parkeerplaatsen voor laadpalen gereserveerd.

Op negen plaatsen in de gemeente Westerwolde worden parkeerplaatsen gereserveerd voor het opladen van elektrische voertuigen. Dit zijn aan de Raadhuisstraat 3 in Blijham nabij dorpshuis het Oude Wapen, Schoolstraat 12 Vlagtwedde nabij Partycentrum Rendering, Dorpsplein 10 Bellingwolde bij De Meet, Scheidingsweg 20 Veelerveen bij Ons Noabershoes, Dorpsstraat 1 Sellingen bij het gemeentehuis, parkeerplaats Koudehoek Oudeschans, Hoofdweg 6 Wedde bij het gemeentehuis en nabij Heemker Akkerstraat 5 Ter Apel.

De provincies Groningen en Drenthe hebben samen met 21 gemeenten 1000 laadpalen voor elektrische auto’s besteld. Ook de gemeente Westerwolde doet mee aan deze ‘Green Deal’ en wil hiermee elektrisch rijden stimuleren. De negen laadpalen zijn bedoeld voor openbare plekken in de gemeente. Ook konden inwoners van de gemeente Westerwolde zonder eigen parkeerterrein en/of laadpaal in de buurt konden vanaf 1 juli een laadpaal op een openbare plek aanvragen.

Op de foto de laadpaal tegenover de supermarkt in Bellingwolde

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.