Sieger Dijkstra neemt eerste exemplaar boekwerk semi-voetbalinterland Noord Nederland tegen Noord Duitsland in ontvangst

HAREN – Gistermiddag werd in “De Rietschans” aan Sieger Dijkstra, honorair consul van de Bondsrepubliek Duitsland, het eerste exemplaar van het boekwerk over de semi-voetbalinterland Noord Nederland tegen Noord Duitsland overhandigd.

Op 15 juni vond, na een jarenlange onderbreking, in Emmen de semi-voetbalinterland Noord Nederland tegen Noord Duitsland plaats. Hiervoor waren aan beide zijden van de landsgrens de beste amateurs uit het gebied van de Eems Dollard Regio (EDR) geselecteerd. De wedstrijd werd, via strafschoppen, gewonnen door de Duitse “Auswahl”.

Daarnaast was er een uitgebreid bijprogramma georganiseerd, bestaande uit:

  • een jeugdsportontmoeting onder het motto: samen sporten, niet tégen maar mét elkaar
  • een wedstrijd Walking Football, eveneens met deelnemers uit de Eems Dollard Regio
  • een Duits/Nederlandse e-sport wedstrijd
  • een bedrijvenontmoeting

Het geheel werd in een boekwerk vastgelegd en het eerste exemplaar daarvan werd gistermiddag aangeboden aan de heer Sieger Dijkstra, honorair consul van de Bondsrepubliek Duitsland.

De heer Dijkstra sprak zijn waardering uit voor het genomen initiatief, waarbij hij met name inging op de verbindende waarde van sport.  Tevens was hij onder de indruk van de gevarieerde invulling van deze dag met activiteiten voor jong en oud. Hij toonde zich dan ook ingenomen met het besluit hiervan een jaarlijks weerkerend evenement te maken. 

Aan Duitse zijde is men inmiddels begonnen met de voorbereidingen van de editie 2020. Aan de hand van de reguliere competitiekalender zal een passende datum hiervoor worden vastgesteld.

De heer Herrie Caspers roemde namens de Eems Dollard Regio (EDR) de voortvarendheid waarmee werd gewerkt en de vriendschappelijke onderlinge samenwerking van de organisatoren van Duitse en Nederlandse zijde. Activiteiten, waaraan via het Interregprogramma graag medewerking wordt verleend.

De overhandiging van het boekwerk vond plaats in “De Rietschans” aan de boorden van het Paterswoldse Meer te Haren.

Ingezonden door Wim Mensen

Op de foto’s van rechts naar links: Sieger Dijkstra (honorair consul), Herrie Caspers (Eems Dollard Regio/Interreg), Harry Walstra (initiatiefnemer) en Wim Mensen (oud-directeur Groninger Sportraad).

Foto’s Gerrit Brand

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.