Burgemeester Sipke Swierstra reikt vier Koninklijke onderscheidingen uit

Foto: Gemeente Veendam

VEENDAM – Vanavond reikte burgemeester Sipke Swierstra vier Koninklijke onderscheidingen uit. De ontvangers van deze onderscheidingen zijn lid van de vrijwillige brandweer in Veendam. De Koninklijke onderscheidingen werden uitgereikt op de brandweerkazerne aan de Langeleegte in Veendam aan de heren Hollemans, Oldenburger, Lubben en Bos.

Stefan Hollemans

De heer Hollemans (49 jaar) is sinds 1 november 1999 onafgebroken (vrijwillig) brandweerman bij de blusgroep Veendam. De heer Hollemans is al 20 jaar een volledig opgeleid en allround brandweerman. Sinds zijn aanstelling heeft hij de Rijksdiploma’s Brandwacht, Brandwacht 1ste klasse, Hoofd brandwacht en Bevelvoerder gehaald. Ook heeft hij in 2006 zijn diploma brandweerchauffeur gehaald. Per 1 juni 2018 is hij bevorderd tot Bevelvoerder. Naast zijn lidmaatschap bij de vrijwillige brandweer van Veendam is de heer Hollemans medewerker ordermanagement warehouse bij HUSA Logistics.

Marcel Oldenburger

De heer Oldenburger (45 jaar) is sinds 1 november 1999 onafgebroken (vrijwillig) brandweerman bij de blusgroep Veendam. Hij is al 20 jaar een volledig opgeleid en allround brandweerman. Sinds zijn aanstelling heeft hij de Rijksdiploma’s Brandwacht, Brandwacht 1ste klasse, Hoofd brandwacht en Bevelvoerder gehaald. Ook heeft hij in 2011 zijn diploma brandweerchauffeur gehaald. Naast zijn lidmaatschap bij de vrijwillige brandweer van Veendam is de heer Oldenburger all round schilder bij Schildersbedrijf De Graaf B.V.

Richard Lubben

De heer Lubben (54 jaar) is sinds 4 februari 1992 onafgebroken (vrijwillig) brandweerman. Eerst bij de blusgroep Noordbroek, per 1 januari 2000 bij de blusgroep Zuidbroek en per 15 mei 2006 bij de blusgroep Veendam. Hij is al 27 jaar een volledig opgeleid en allround brandweerman. Sinds zijn aanstelling heeft hij de Rijksdiploma’s Brandwacht, Brandwacht 1ste klasse, Hoofd brandwacht, Onderbrandmeester, Brandmeester en Adjunct Hoofdbrandmeester gehaald. Ook heeft hij op 20 juli 2006 zijn diploma brandweerchauffeur gehaald. Op 31 januari 2014 is hij 1 van de 2 ploegchefs bij de blusploeg Veendam geworden. De heer Lubben is werkzaam als vakspecialist techniek en ondersteuning bij de Veiligheidsregio Groningen.

Harm Bos

De heer Bos (49 jaar) is sinds 1 november 1995 onafgebroken (vrijwillig) brandweerman bij de blusgroep Veendam. Hij is al 24 jaar een volledig opgeleid en allround brandweerman. Sinds zijn aanstelling heeft hij de Rijksdiploma’s Brandwacht, Brandwacht 1ste klasse, Hoofd brandwacht en Onderbrandmeester gehaald. Ook heeft hij in 2006 zijn diploma brandweerchauffeur gehaald. Naast zijn lidmaatschap bij de vrijwillige brandweer van Veendam is de heer Bos servicespecialist kleine blusmiddelen bij Chubb Varel.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.