Gaslek in Buurthuis Noord-West Veendam, bezoekers en omwonenden geëvacueerd

Foto: Dennie Gaasendam

VEENDAM – Gisteravond moest vanwege een gaslek buurthuis Noord-West in Veendam worden ontruimd.

Het is vrijdag 20:35 uur als bezoekers van Buurthuis Noord-West aan de Middenweg in Veendam nietsvermoedend een gezellige avond hebben. In een zaal genieten bezoekers van een klaverjasavond. In een andere zaal word een gezellig verjaardagspartijtje gevierd aldus een bezoeker. Aan de gezelligheid komt om 20:40 uur abrupt een einde. Er wordt een penetrante gaslucht geroken.

De brandweer werd gealarmeerd en voordat de hulpdiensten ter plaatse kwamen werden alle bezoekers naar buiten gedirigeerd. Een getuige “Er was geen sprake van paniek en de ontruiming verliep snel”

De straat werd door de politie en brandweer afgezet. Ook naastgelegen woningen en woningen er tegenover werden ontruimd. “We nemen het zekere voor het onzekere” aldus woordvoerder Hielko Sijsling.

De brandweer verrichtte inmiddels in het pand metingen. De boosdoener bleek een kapotte buis van een gaskachel. Deze is vermoedelijk per ongeluk kapot getrapt. Hierdoor had het gas vrij spel. Vooral de kruipruimte vulde zich al snel met gas.

Enexis kwam ter plaatse. De situatie was snel onder controle. Rond de klok van tien uur werd de omgeving door de hulpdiensten vrijgegeven en konden de feestelijkheden worden hervat. De bezoekers moesten het de rest van de avond wel zonder kachel doen.

Tekst en foto’s: Dennie Gaasendam

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.