Grote brand bij gymzaal Groningen (Update)

Foto: Politie Drenthe (archieffoto)

GRONINGEN – Aan de Molukkenstraat in Groningen woedt een grote brand.

Rond elf uur vanavond is brand uitgebroken in een gymzaal naast een school (OBS Karrepad) aan de Korreweg/Molukkenstraat in de stad Groningen. De brand is uitslaand en daarom werd opgeschaald naar middelbrand. Diverse korpsen uit de stad en omliggende gemeenten zijn ter plaatse.

Inmiddels is opgeschaald naar grote brand. Er komt ook een extra hoogwerker ter plaatse. Er komt veel rook vrij bij de brand. Bij last van de rook adviseert de brandweer ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Er waren in de omgeving al eerder vanavond kleine brandjes door vuurwerk.

Update

De brand is onder controle, de brandweer is aan het nablussen. De gymzaal kan als verloren worden beschouwd. De school en het kinderdagverblijf/naschoolse opvang zijn gespaard gebleven.

Getuigen

Getuigen gezocht branden Groningen Noord (politie)

In korte tijd waren er vijf branden in dezelfde omgeving in Groningen Noord. Wij doen onderzoek en houden rekening met brandstichting.
Op vrijdag 15 november omstreeks 16.15 uur was er een brandje in een ondergrondse vuilcontainer aan de Eerste Hunzestraat in Groningen. Op zaterdag 16 november rond 20.11 uur stond er een vuilcontainer in de brand op de hoek van de Hamburgerstraat met de Star Numanstraat. Diezelfde avond rond 20.55 uur stond er een dixie in de brand aan het Floresplein. Even later, omstreeks 21.40 uur brandde er een papiercontainer in de Semarangstraat. Rond 22.20 uur kregen we de melding van een brand in een school aan de Molukkenstraat. Een gedeelte van de school is afgebrand. Collega’s van Forensische Opsporing doen daar vandaag onderzoek.

Camerabeelden
Heb je met je telefoon opnames gemaakt van de brand? Deel ze dan met ons via het online tipformulier op onze site. Hier kun je niet alleen je tips kwijt maar ook beeldmateriaal.
Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. Wij gebruiken in het dagelijks werk vaak camerabeelden om zaken op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maken we gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Deelnemen aan camera in beeld? Vul het online aanmeldformulier op onze site in.

Getuigen
Wij houden rekening met brandstichting maar dat hoeft niet te betekenen dat alle branden zijn aangestoken. We zoeken getuigen. Tijdens de brand in de Molukkenstraat hebben wij met meerdere mensen gesproken. Heb je nog niet met ons gesproken maar heb je wel informatie die ons kan helpen bij het onderzoek? Bel ons dan via 0900-8844. Blijf je liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.