Toch nog pepernoten voor de kinderen in Blijham

Foto: Jan Glazenburg

BLIJHAM – Het had niet veel gescheeld of de kinderen in Blijham hadden vandaag geen pepernoten gekregen.

Vanmiddag kwam Sinterklaas per boot aan in de haven van Wedderveer, waar hij werd opgewacht door een heleboel kinderen en hun ouders. Velen waren met de bus van Pieter Dekker naar Wedderveer gekomen. Toen Sinterklaas voet aan wal had gezet werd hij welkom geheten door Petra Lunsche.

Per verreiker, cabrio en bus ging het gezelschap naar dorpshuis Het Oude Wapen. Ook daar stonden een heleboel kinderen de Sint op te wachten. Maar ook werd duidelijk dat er geen pepernoten waren om uit te delen. Ze bleken gestolen te zijn! Gelukkig kreeg de dief berouw en kwam hij een winkelwagen pepernoten brengen. Het bleek dat deze witte Piet ook graag de Sint wou helpen met cadeautjes en lekkernijen uitdelen.

Na een welkomstwoord door Fally en burgemeester Jaap Velema mocht iedereen naar binnen om een gezellig Sinterklaasfeest te vieren.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg en Reina Stel.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.