Gymnastiekvereniging S.S.S. Sellingen organiseert een onderlinge turnwedstrijd

Foto ingezonden door Ilona Ophof

SELLINGEN – Gisteren was het een drukte van belang bij MFA de Zuides in Sellingen. Daar organiseerde gymnastiekvereniging S.S.S. een onderlinge turnwedstrijd.

Gymnastiekvereniging S.S.S. organiseerde een onderlinge turnwedstrijd, waar ook SVI Bellingwolde en SVB Blijham aan meededen.

Een onderlinge wedstrijd is bedoeld als oefenwedstrijd voor de officiële KNGU wedstrijden. Aangezien er maar weinig officiële wedstrijden zijn, is het altijd fijn voor de turnsters om een keer te ‘oefenen’ aan het begin van een wedstrijdseizoen. Niet alleen voor de meisjes, ook voor de leiding en juryleden is het prettig om te oefenen met de nieuwe oefenstof, aangezien de regels en puntentelling bijna jaarlijks veranderen.

Ondanks dat het een oefenwedstrijd betrof, waren de meisjes gespannen. Een val van de balk kost je algauw een punt, maar als iedereen uit je groep een keer valt, valt dat weer mee in de eindscore. De concentratie was hoog, maar toch was de sfeer ontspannen. Er werd op 4 onderdelen geturnd; balk, vloer, brug en sprong. De juryleden waren er maar druk mee.

De meisjes van S.S.S. turnden deze wedstrijd in hun nieuwe turnpakjes; geheel ontworpen en gemaakt door onze trainster Jolanda Venemann; een uniek ontwerp dus! De meisjes zijn maar wat blij en ook het bestuur is trots op het eindresultaat. (zie foto)

Het is jammer dat er te weinig stoelen in het gebouw aanwezig zijn om het publiek een fatsoenlijke zitplaats te bieden. Wij vinden het als vereniging vreemd, dat de gemeente een prachtig multifunctioneel gebouw bouwt, mét tribune, maar zónder stoelen. De tribune was gevuld, dat wel, maar niet iedereen is zonder rugpijn naar huis gegaan. Ook liet de koffie te wensen over. Als vereniging mogen we niet onze eigen koffie verkopen en zijn we aangewezen op de koffieautomaat, die niet of slecht geld wisselt en voortdurend vastloopt. Jammer dat verenigingen geen gebruik mogen maken van de keuken in het gebouw, zonder hier (extra) voor te betalen. Een dorpsgebouw zou toch juíst toegankelijk moeten zijn voor de verenigingen uit het dorp? Of is dat iets van vroeger.

Al met al was het toch een hele geslaagde dag, met aan het eind een medailleregen voor iedere vereniging. Alle meisjes gingen met een oorkonde, medaille en grote glimlach naar huis.

Lijkt het jou ook leuk om te turnen? S.S.S. biedt turnen aan op verschillende niveau’s.

Kijk maar eens op de website: ssssellingen.nl, of kom langs voor een gratis proefles.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.