Installatie jongerenraad ‘Jong Pekela’ tijdens raadsvergadering

Eigen foto

OUDE PEKELA – Aan het begin van de raadsvergadering op 19 november 2019 wordt om 19:30 uur de jongerenraad van Pekela ‘Jong Pekela’ geïnstalleerd.

Jong Pekela bestaat uit acht jongeren in de leeftijden van 10 tot 18 jaar. Jong Pekela kan de gemeenteraad en het college van Pekela adviseren in het opstellen van beleid of het uitvoeren van projecten.

Jongeren betrokken bij samenleving Pekela
Door het opzetten van een jongerenraad participeren de jongeren in Pekela mee in het beleid van de gemeente. Zij kunnen gevraagd en ongevraagd adviezen geven en initiatieven nemen. Burgemeester Jaap Kuin: ‘’Wij zijn enthousiast over de komst van een jongerenraad. Betrokkenheid van jongeren bij de Pekelder samenleving is onmisbaar om onze toekomst te waarborgen. Jong Pekela bevat een mooie afspiegeling van de jongeren in Pekela.’’


Leden Jong Pekela
Jong Pekela bestaat uit twee jongens en zes meiden. Twee van de acht jongeren wonen in Nieuwe Pekela, de andere zes in Oude Pekela. Zij komen van de volgende scholen: Dollard College, Kindcentrum Feiko Clock, Prins Johan Friso Mytylschool, Theo Thijssenschool en de Winkler Prins.

Bijeenkomsten

Jong Pekela komt ongeveer drie of vier keer per jaar bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten worden vragen aan hen voor gelegd waar zij hun mening over mogen geven. Een voorbeeld daar van is de uitvoering van het centrumplan Oude Pekela Centraal.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.