Politie en brandweer naar incident bij vijver Oude Pekela

Foto: Teunis Streunding

OUDE PEKELA – Vanmiddag is de politie en de brandweer uitgerukt naar de vijver achter het gemeentehuis in Oude Pekela.

Vanmiddag verzamelden agenten zich bij het tankstation aan de Raadhuisstraat in Oude Pekela. Volgens een getuige wisselden ze branddekens en brandblussers uit. Vervolgens zetten ze koers naar de vijver achter het gemeentehuis. Ook de brandweer was ter plaatse.

Naar verluidt wou een man zichzelf in brand steken. Of dit ook werkelijk gebeurd is, is niet bekend. De man is door de politie afgevoerd.

Volgens de persvoorlichter van de politie betrof het inderdaad een suïcidepoging. De man had een brandbare vloeistof over zijn jas gegoten en dreigde dit aan te steken. De jas is door de brandweer schoongespoten, waarna de politie het kledingstuk meenam.

Foto’s: Michiel van der Spek en Teunis Streunding

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.