Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Kluse

Tussen vrijdagavond en zaterdagochtend is aan de Koopsweg in Kluse een bestelbus van het type VW Crafter opengebroken. Er werd gereedschap ter waarde van meerdere duizenden euro’s buitgemaakt. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Papenburg.

Bunde

Vanmorgen heeft de politie een 43 jarige Pool aangehouden. Hij heeft nog een gevangenisstraf van drie maanden tegoed.

De man zat in een internationale bus die vanuit Nederland naar Duitsland was gereisd. Om half elf werden de inzittenden op de parkeerplaats Bunderneuland door agenten van het grensoverschrijdend politieteam gecontroleerd. Hierbij viel de 43 jarige Pool door de mand. Hij was in mei betrapt toen hij beschonken achter het stuur zat. De openstaande boete bedroeg 2.700 euro. Dit kon de man vanmorgen niet voldoen, met het gevolg dat hij de komende drie maanden achter tralies mag doorbrengen.

Weener

Tussen maandagmiddag en dinsdagochtend is een poging tot inbraak gedaan bij een school aan de Hauptstraße in Weener. De daders kwamen het gebouw binnen door aan de achterkant een raam in te slaan. Ze belandden in de werkruimte van de school. Ze kwamen niet verder, want de tussendeur zat op slot. De daders gingen er vervolgens vandoor. De politie heeft sporen zeker gesteld.

Meppen

Gistermiddag is rond kwart over vijf bij een ongeval op de een 48 jarige bestuurder van een Audi ernstig gewond geraakt. Zijn auto werd over het hoofd gezien door een 27 jarige bestuurder van een Volvo, die vanaf de Fullener Straße in de richting Twist wou afslaan. De 48 jarige werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een man, die bij hem in de auto zat, raakte lichtgewond. De veroorzaker van het ongeval kwam met de schrik vrij. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd.

Papenburg

Gistermiddag is in het centrum van Papenburg een bejaarde vrouw gewond geraakt toen zij werd beroofd. Het slachtoffer werd door een vrouw omvergegooid toen zij op het Haubtkanal met haar rollator onderweg was. De dievegge ging er in onbekende richting met de portemonnee van de bejaarde vrouw vandoor.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.