Jeugdraad kiest goede doelen voor donatie van gemeente Westerwolde (audio update)

Foto: Ron Teunissen

SELLINGEN – Vanmiddag hebben vertegenwoordigers van alle basisscholen van Westerwolde zich in een raadsvergadering gebogen over de bestemming van een donatie van € 1500,-

Na opening van de vergadering door de burgemeester Jaap Velema, stelden alle deelnemers zich voor. Wethouder Wietze Potze motiveerde het voorstel namens het college om het bedrag te doneren aan Stichting De Noordzee. Al snel werd duidelijk dat de raad niet geheel eenduidig was. Er werden veel alternatieve goede doelen genoemd als mogelijke bestemming. Het leek er al aardig op dat het voorstel van dhr Potze het niet zou halen.

In de eerste en tweede termijn van de vergadering vlogen de argumenten over tafel. Tijdens de schorsing werd, onder het genot van wat fris en wat lekkers, flink gelobbyd om mederaadsleden mee te krijgen met elkaars ideeën. De griffier heeft uiteindelijk de overeenkomsten samengevat in een voorstel dat met 12 stemmen werd aangenomen.

Het bedrag gaat voor 50% naar KIKA en 50% naar WNF. Sven Oolders werd in de evaluatie door de griffier geprezen om zijn voortreffelijk betoog. Al met al een leerzaam moment voor velen, en een goede manier om met de plaatselijke politiek in aanraking te komen .

Verslag en foto’s: Ron Teunissen

Luister hier naar de uitzending van de jeugdraad zoals die op 20 november is uitgezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.