Provinciaal fanfareorkest Groningen en Drenthe begrip in Noord Nederland

Foto ingezonden door Jan Willem Dekker

NOORD NEDERLAND – Orkest op maat! Het provinciaal fanfareorkest van Groningen en Drenthe wordt langzamerhand een begrip in noord Nederland.

Na het succes van de eerste editie wordt op 22 februari 2020 de tweede editie van Orkest op maat! uitgevoerd in theater vanBeresteyn in Veendam. Ditmaal bestaat het orkest uit maar liefst 80 top amateur muzikanten uit Groningen en Drenthe. Het orkest staat onder leiding van dirigent Jaap Musschenga en speciaal gast voor deze editie is niemand minder dan Erwin de Vries.

Het idee erachter is om juist de verbinding te maken tussen amateur muzikanten en het professioneel veld. Door muzikanten die van een uitdaging houden met een bepaald niveau samen te brengen kun je een fantastisch avondvullend programma verzorgen. Om muziekverenigingen niet in het vaarwater te zitten is juist gekozen om eens per jaar een groot concert te geven met een bekende (streektaal) artiest in een theater. Hier kan samenspel ervaring worden opgedaan in een ongedwongen en plezierige setting. Daarnaast heeft het een educatief tintje en vergroot het de onderlinge verbondenheid.

Bedenker en projectleider Jan Willem Dekker liep al enkele jaren met het idee rond. Hij vormt samen met dirigent Jaap Musschenga en Albert Kruize het team van het projectorkest. “We hebben de taken onderling goed verdeeld en doen zelf alles van voorbereidingen tot de evaluatie na het concert. We hadden met de eerste editie gehoopt op veel muzikanten vanuit veel verenigingen uit Groningen en Drenthe. En dat is ook uitgekomen. We hebben hiermee de toon gezet. Nu houden we de kwaliteit en de professionaliteit van het orkest vast. Op dit moment vinden er al gesprekken plaats voor een derde editie ergens in een theater in Groningen of Drenthe.’” Aldus het team van Orkest op maat!

Voor orkestinformatie en theater tickets kijk eens op www.orkestopmaat.nl, indien u als eerste op de hoogte gehouden wilt worden schrijft u zich in voor de nieuwsbrief op de website.

Ingezonden door Jan Willem Dekker

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.