Treant helpt doorligwonden de wereld uit

Foto: Treant

REGIO – Vandaag vindt voor de achtste keer de STOP Pressure Ulcer Day plaats, een wereldwijde internationale dag tegen decubitus (doorligwonden). Dit is een initiatief van The European Pressure Ulcer Advisory Panel (EPUAP) om decubituspreventie onder de aandacht te brengen. Ook Treant vraagt aandacht voor deze dag. Want doorligwonden zijn in de meeste gevallen te voorkomen.

In de ziekenhuislocaties van Treant is vandaag extra aandacht voor decubitus door middel van flyers, aandacht op onze website en activiteiten van zogenaamde ‘aandachtsvelders’. Dit speciaal voor doorligwonden opgeleide Treant-medewerkers. Al jaren zitten de zorginstellingen van Treant (zowel de drie ziekenhuislocaties als de zeventien woonwijkcentra) onder het landelijk gemiddelde daar waar het om doorligwonden gaat.

Dit komt onder meer door gerichte terugkerende interne scholingen op het gebied van decubitus. Ook is de aanpak, preventie en behandeling bij Treant multidisciplinair opgezet, met onder andere een wondverpleegkundige, ergotherapie, fysiotherapie en diëtetiek. Sinds het begin van 2019 heeft Treant op alle locaties dezelfde antidecubitusmatrassen. Daarnaast vinden er dagelijkse huidobservaties plaats die digitaal worden bijgehouden.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.