Bijzondere tuindag in Veenborg Welgelegen

Foto: Het Groninger Landschap


SAPPEMEER – Zaterdag 23 november gaan leden van de loge Odd Fellows en medewerkers en vrijwilligers van Het Groninger Landschap samen aan de slag voor een groot najaarsonderhoud in de monumentale tuin van veenborg Welgelegen.

Veenborg Welgelegen ligt aan het Borgercompagniesterdiep in Sappemeer. Begin 2017 is het eigendom van de borg van de Odd Fellows overgedragen aan Het Groninger Landschap. De Odd Fellows zijn nog gebruikers van de veenborg.

Borg Welgelegen werd gebouwd in de 17e eeuw door borgheer Jan Cornelis Spiel. De veenborg vertelt de rijke historie van de veenontginningen door de Borgercompagnie en het veenkoloniale landschap van Groningen.

Tussen 9.00u en 15.00 uur wordt de tuin winterklaar gemaakt: struiken worden gesnoeid, zaailingen afgezet, zichtlijnen hersteld en vijvers geschoond.

De monumentale tuin is dagelijks toegankelijk van  zonsopkomst tot zonsondergang. Het publiek kan genieten van een historische landschapstuin met eeuwenoude bomen, rosarium en vijvers, een reigerkolonie, eekhoorntjes en stinzenflora.

Adres: Veenborg Welgelegen, Vosholen 60, Sappemeer.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.