Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Weener

Tussen woensdagmiddag en donderdagochtend is ingebroken bij een bouwcontainer, die staat aan de Kleiner Bollen in Weener. De daders hebben op nog onverklaarbare wijze het hangslot van de bouwcontainer open gekregen. Ze gingen er vandoor met diverse elektrische apparaten ter waarde van meer dan 1.000 euro. De politie heeft sporen veilig gesteld.

Weener

Woensdagmiddag heeft het grensoverschrijdend politieteam in de
Friesenstraße in Weener een 51 jarige automobilist uit Weener aan de kant gezet. Tijdens de controle rees het vermoeden dat de man onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Een speekseltest bevestigde dit vermoeden. In de auto werd een geringe hoeveelheid drugs aangetroffen. De man is voor een bloedproef meegenomen naar het politiebureau. Hij moest zijn auto laten staan.

Lathen

Donderdagochtend is bij een ernstig ongeval op de Sögeler Straße in Lathen een 33 jarige bestuurder van een bestelbus zwaargewond geraakt. De man kwam door nog onbekende oorzaak in de berm terecht en reed vervolgens in een sloot.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.