Nationale Ploegwedstrijden in Stadskanaal

Foto: Jan Glazenburg

STADSKANAAL – Ruim 125 deelnemers strijden vrijdag 22 en zaterdag 23 november op het kampioenschap ploegen om de landelijke titel. De wedstrijden vinden plaats aan de Esdoornstraat 7 te Stadskanaal. De organisatie is in handen van Stichting Ploegvereniging Nederland.

De Nationale Ploegwedstrijden voor wentelploegen en rondgaande ploegen is een tweedaags evenement. De wedstrijden begonnen vandaag. Daarnaast ploegden vandaag 22 studenten van diverse Agrarische MBO scholen een wedstrijd in een eigen klassen.

Morgen strijden meer dan 70 deelnemers met oude tractoren in 4 verschillende klassen om de nationale titel. Ook zullen er dan een 8-tal teams met een- en meerspannen strijden op het nationaal kampioenschap.

De deelnemers komen van alle windstreken en uit alle provincies. Vaak hebben ze zich via plaatselijke wedstrijden gekwalificeerd om aan de nationale wedstrijden te mogen deelnemen. De ploegers brachten de trekkers en ploegen zelf mee.

De wedstrijden zijn ook zaterdag van 10 – 14.30 uur te bezoeken. Voorafgaand aan de wedstrijden rijden de deelnemers in parade naar de ploegvelden. De parade begint om 9.30 u. De winnaars van de verschillende klassen worden afgevaardigd naar internationale wedstrijden. Dat zijn in 2020 de Europese ploegwedstrijden in Tsjechië, de Wereld ploegwedstrijden in Rusland en de Europese oldtimer wedstrijden in Denemarken.

HIER vindt u meer informatie.

Foto’s: Jan Glazenburg en Ronny Wiekenkamp (klik HIER voor meer foto’s)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.