Westerwolde in Odoorn op bezoek bij HOC

Foto: Jan Glazenburg

ODOORN – Met behoorlijk wat machtsvertoon werd de Hunso Oring Combinatie (HOC) afgelopen seizoen kampioen van de vierde klasse C, hetgeen uiteraard aan het eind van de competitie directe promotie naar de derde klasse inhield. Vijf wedstrijden later, via een lange en zinderende nacompetitie, wist ook Westerwolde promotie af te dwingen. Vanmiddag staan beide ploegen dus weer tegenover elkaar, maar nu dus in de derde klasse en evenals vorig seizoen wordt dit eerste treffen tussen beide ploegen in Odoorn gespeeld.

Ruim een jaar geleden was HOC op eigen terrein duidelijk de bovenliggende ploeg, want Westerwolde werd destijds met een 6 – 0 nederlaag teruggestuurd naar Vlagtwedde. Ook het tweede treffen werd een overwinning voor HOC. Hoewel al kampioen versloeg de ploeg uit Odoorn / Exloo in de een na laatste wedstrijd van de competitie de Vlagtwedders met 3 – 1. Mede gelet op deze resultaten zal het komende zondagmiddag de moeite waard zal zijn te zien hoe de kracht tussen beide teams zich op dit moment verhoudt.

HOC staat momenteel op de elfde plaats in de derde klasse C en heeft uit de tot nu toe acht gespeelde wedstrijden acht punten bij elkaar gevoetbald. Het doelsaldo van de ploeg van trainer Bas Nibbelke is 15 – 18. Westerwolde heeft twee punten meer uit hetzelfde aantal wedstrijden behaald en neemt momenteel de negende plaats in. Het doelsaldo van de ploeg van de aan het eind van dit seizoen vertrekkende trainer Lars van Ravenhorst is 13 – 18. Met name gelet op deze stand is het voor beide ploegen zaak te proberen de volle buit uit dit duel binnen te halen, want voor beide geldt dat bij winst aansluiting bij de grote middenmoot gerealiseerd kan worden. Verlies betekent dat de hete adem van de ploegen die onder hen staan in de nek gevoeld gaat worden. Belangrijk hierbij kan zijn hoe zowel HOC als Westerwolde omgaan met de vele blessures en schorsingen die beide teams op dit moment teisteren.

De wedstrijd op sportpark Harm Kuiper in Odoorn begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A. Dijkstra.

Ingezonden door Harm Jan Pleiter

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.