Bruintje Beer Tocht: mooie opmaat voor het wielerseizoen

Foto ingezonden door: Organisatie Bruintje Beer Toertocht. Hans Ravensbergen

MUSSELKANAAL, WEDDE – Meteen na de winter is het weer tijd voor de Bruintje Beer Tocht, de fietstocht door de mooiste stukjes van Zuidoost Groningen. Op zondag 22 maart 2020 is voor de vijfde keer de start en finish van de tocht in Musselkanaal. Er kunnen dit keer maximaal 750 fietsers meedoen. Fietsvereniging FTC Musselkanaal steunt met de opbrengst Kinderhotel Burcht Wedde.

‘Door het grote succes van de Bruintje Beer Tocht was het deelnemertal dit jaar opgelopen tot 650’, vertellen organisatoren Hans Ravensbergen en Wybe Pol van FTC Musselkanaal. ‘Om alles in goede banen te leiden bij dit hoge aantal fietsers hebben we besloten om er voortaan maximaal 750 toe te laten. Om verzekerd te zijn van een startbewijs is het dus verstandig om vooraf in te schrijven.’

De voorinschrijving van de tocht opent op 1 december. Schrijf je je voor 2 februari in, dan ontvang je bij de start een gratis kettingslijtagemeter van Trivio en een kortingsbon voor een bestelling in de Trivio-webshop.

Het eerste lustrum van de toertocht belooft een mooi wielerfeest te worden, aldus Ravensbergen. Er zijn routes van 50 en 90 kilometer. Ideale afstanden om weer in vorm te komen aan het begin van het nieuwe wielerseizoen. Deelnemers fietsen door fraaie Groningse landschappen en langs cultuurhistorische hoogtepunten zoals Bourtange en, uiteraard, de burcht van Wedde. De tocht is vernoemd naar het illustere stripfiguur Bruintje Beer, tevens icoon van Musselkanaal en de gelijknamige koekjesfabriek.

Voor teams die zich inschrijven heeft FTC Musselkanaal een aantrekkelijk arrangement. Een team fietsvrienden of collega’s (minimaal 5 deelnemers) wordt tijdens de tocht extra in de watten gelegd en krijgt na afloop een complete lunch en een uitgebreid sportvoedingspakket.

Kinderhotel Burcht Wedde is voor het derde opeenvolgende jaar het goede doel van de tocht. Dit is een vakantieverblijf voor jeugd tot 16 jaar die om uiteenlopende redenen niet zelf met vakantie kan. Eerder ondersteunde FTC Musselkanaal al KiKa en Stichting ALS. In totaal haalde de vereniging al €16.000 op met de organisatie van de Bruintje Beer Tocht. Ravensbergen: ‘De afgelopen jaren konden we kinderen uit onze regio een hart onder de riem steken door hen een vakantie aan te bieden in de Burcht Wedde. Het geeft ons heel veel voldoening dat we hier de komende editie weer aan kunnen bijdragen.’

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.