Camino Groningen en verkiezing meest gastvrije Pronkjewailpost 2019

Foto ingezonden door Sanne Meijer

GRONINGEN, TOLBERT – Op zaterdag 9 november werd het Pronkjewailpad-seizoen 2019 afgesloten met de Camino Groningen: de slotetappe en huldiging. Bij de afsluiting behoort ook de verkiezing tot meest gastvrije stempelpost van het Pronkjewailpad. Die prijs ging dit jaar naar De Postwagen in Tolbert.

De wandelaars liepen tijdens de Camino Groningen van de Maartenskerk in Middelbert naar de Martinikerk in Groningen. Deze tocht stond geheel in het teken van St. Maarten: hét symbool van gastvrijheid en daarmee van het Pronkjewailpad.

Afsluiting Pronkjewailpad
Onderweg hebben de wandelaars St. Maarten ook ontmoet. Zittend op zijn paard deelde hij repen van zijn roodfluwelen mantel uit. In Noorddijk ontvingen de wandelaars een lichtje die zij onderweg uit moesten delen. Bij de Martinikerk was het feest! Wandelaars liepen met vlaggen en vaandels rondom het Martinikerkhof, voorafgegaan door een fanfare. Bij binnenkomst in de kerk ontvingen zij hun medaille. Vervolgens waren er de felicitaties en het zingen van het Gronings volkslied. Ook stelden Marketing Groningen en Stichting Oude Groninger Kerken ieders een cadeau ter beschikking. De Camino Groningen werd afgesloten met een Grunneger Proeverij.

Verkiezing ‘meest gastvrije stempelposten’
De afgelopen weken konden Pronkjewailpad-wandelaars stemmen op hun favoriete stempelpost van de Zuidroute. Er is massaal gestemd en De Postwagen in Tolbert kwam als grote winnaar uit de bus. Het restaurant en partycentrum bood de wandelaars een voorproefje van hun escaperoom. De wandelaars moesten de code van een kluis kraken om de stempel te bemachtigen. Ondertussen kregen ze een kop soep.

De Postwagen laat daarmee ruim 140 stempelposten achter zich. De top 10 bestaat verder uit Partycentrum Finnewold (Finsterwolde), Weefcentrum Golden Haand (Finsterwolde), B&B en Camperplaatsen Het Knooppunt (Nuis), Koffie- en Theetuin De Woldhoeve (Sebaldeburen), Galerie Waarkunst (Het Waar), Camping Roelage (Ter Apel), Camping Moekesgat (Ter Apel), Lekker Anderz (Stadskanaal) en LocLoods 1877 (Bad Nieuweschans).

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.