Bibliotheek Stadskanaal kijkt terug op succesvolle Broescursus Gronings

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL – Vijftien deelnemers volgden de afgelopen weken in Bibliotheek Stadskanaal een Broescursus Gronings. In januari krijgt deze succesvolle cursus een vervolg: een beginnerscursus Gronings

De groep van vijftien cursisten was een gemengd gezelschap van Groningers die hier al hun hele leven wonen en mensen die van elders uit het land nieuw zijn in de provincie. Voor iedereen was de cursus zeer leerzaam.

De eerste en laatste van de reeks van vier avonden stonden geheel in het teken van de Groninger Taal. Nadat er beide avond begonnen werd met het meezingen van het “Grönnens Laid”, werd er ingegaan op de spellings- en taalregels. De tussenliggende avonden gingen over de historie van de Groninger taal & cultuur en de andere avond over de Kanaalstreek zelf, waarin o.a. de historie over de streek werd verteld door Bert Roossien.

Vervolg Beginnerscursus Gronings
Eind januari start er een vervolg op deze reeks om dieper in te gaan op de taal. De reeks zal bestaan uit tien woensdagavonden. De cursus is toegankelijk voor iedereen, ook als je nog niet bekend bent met de taal. De cursus zal in zijn geheel in het teken staan van het kunnen verstaan, schrijven, lezen en spreken van de Groninger taal.

Verdere info en aanmelden voor de cursus kan via de cursuscoördinator Wil Werkman: cursusgronings@gmail.com of Tel.nr: 06-48682278

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.