Kindermiddag in Bibliotheek Stadskanaal: FIFA-toernooi en Scratch

Foto: Biblionet

STADSKANAAL – Woensdag 4 december kunnen kinderen van 14.00 uur tot 16.30 uur in Bibliotheek Stadskanaal meedoen aan een FIFA-toernooi. Woensdag 11 december kunnen kinderen van 14.00 uur tot 16.30 uur in Bibliotheek Stadskanaal leren programmeren met Scratch.

Doe mee aan het FIFA-toernooi op de Nintendo Switch. Versla je tegenstanders en word kampioen.

Het FIFA-toernooi in Bibliotheek Stadskanaal vindt plaats op woensdag 4 december. We beginnen om 14.00 uur met wat oefenwedstrijdjes. Rond 14.30 uur start het toernooi. De deelname is gratis.

Het FIFA-toernooi is niet gelinkt aan de EA SPORTS FIFA 19 Global Series of gesponsord door Electronics Arts Inc. of daar aan gelieerde ondernemingen.

Leer programmeren met Scratch

Woensdag 11 december kunnen kinderen van 14.00 uur tot 16.30 uur in Bibliotheek Stadskanaal leren programmeren met Scratch.

Dacht je dat Bibliotheek Stadskanaal alleen maar boeken had? Zeker niet! Je kunt er ook van alles leren, bijvoorbeeld tijdens de wekelijkse kindermiddag. Woensdag 11 december gaan we aan de slag met Scratch! Scratch is een programmeertaal waarmee je interactieve animaties, spelletjes, muziek en kunstwerken kunt maken.

De kindermiddag kent een vrije inloop tussen 14.00 uur en 16.30 uur.

Scratch in de klas
De afgelopen weken bezochten 17 groepen de bibliotheek voor een programmeerles met Scratch. Meer dan 300 leerlingen uit groep 7/8 leerden hoe ze met de programmeertaal een eenvoudig spel of animatie kunnen maken.

“Scratch!” is één van de tien onderwijsprogramma’s die Biblionet Groningen aanbiedt aan het basisonderwijs in de gemeente Stadskanaal. Met de programma’s zet de Bibliotheek extra in op leesplezier en digitale geletterdheid.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.