Wederom een nederlaag in een uitwedstrijd voor Noordster

Foto: Jan Glazenburg

EMMEN, OUDE PEKELA – Nadat Noordster vorige week met duidelijke cijfers van Hoogezand had verloren, stond zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SVBO op het programma.

De Drenthies draaien al een paar jaar bovenin de eerste klasse mee en dus wisten de Pekelders dat het een lastige klus kon gaan worden. Met de bus van FC Groningen werd de reis naar Emmen ingezet, maar dit bleek deze middag geen geluk te brengen: een 5-1 nederlaag volgde.

De eerste helft begon relatief rustig. SVBO had meer de bal en probeerde middels het inbrengen van ballen de Pekelders wat onder druk te zetten, maar in de counter kon juist Noordster dreigend worden. Door onnauwkeurigheid wist de rood-witte brigade hier echter nog niet van te profiteren. Maarten Koetje was wel dichtbij, want hij zag na een goede aanval de keeper te ver voor zijn goal staan, maar zijn poging ging net over. In de eerste helft leek er voor de Pekelders dan ook nog niet veel aan de hand en Noordster kwam zelfs op voorsprong. Na een mooie aanval werd Ronald Paans bereikt, die knap bij zijn man wegdraaide en prachtig binnenschoot: 0-1.

Lang konden de meegereisde supporters niet van de voorsprong genieten. Nog geen halve minuut later zorgde een miscommunicatie tussen de verdediging en de keeper ervoor dat het alweer 1-1 stond. De 2-1 liet niet lang op zich wachten: een bal werd het strafschopgebied binnen gepompt en de afgeslagen bal werd knap tegen de touwen gevolleerd. Het spel van Noordster veranderde hierdoor.

In de tweede helft waren de mannen van Gerard Wiekens niet meer bij machte om deze achterstand om te buigen. Sterker nog, SVBO wist de score op te voeren. De 3-1 was een prima vrije trap vanaf zo’n 25 meter. Daarna werden er nog twee grote kansen gemist door de Drenthies, maar toch kwamen ook de 4-1 en 5-1 nog op het scorebord te staan. Al met al een terechte nederlaag waarbij Noordster een aantal lichtpuntjes uit de eerste helft mee kan nemen naar de wedstrijd van volgende week. Dan staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Dit keer gaat de reis naar Roden.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.