Feniks uit het oosten, brengt succes-single na 25 jaar opnieuw uit

Eigen foto

GRONINGEN, WINSCHOTEN – In december 2019 gaat de Robert Jay Band op tour (als vervolg op de zomertour in 2019 “Up North”). In o.a. Groningen, Harlingen en Meppel zullen ze deels werk uit eigen pen en deels covers ten gehore brengen. De band staat garant voor een optreden vol blues, funk en soul.

Robert Jan Reinders is geboren in Dieren en woont bijna 2 jaar in Winschoten. Zijn band, de Robert Jay Band bestaat inmiddels uit muzikanten uit het noorden van het land:

Robert Jay, gitarist, componist en bandleider, scoorde in 1994 een stevige radiohit met ‘Red Bullet’. Zijn leven bewoog zich sindsdien voort als een tornado, met stevige turbulentie aan beide kanten van de strijkstok. Van selfmade miljonair tot ongeneeslijk ziek. Een medische misser zou later blijken, maar hét moment voor de getogen Tukker om zich opnieuw uit te vinden in de helende werking van zijn roots; DE MUZIEK.

Precies 25 jaar na de eerste release verschijnt de remake van ‘Red Bullet’. Met een nieuwe leadzanger, de uit Seattle afkomstige Tollak Ollestad, die onder andere speelde met Don Henley, Andrea Bocelli, Earth, Wind and Fire en maar liefst 5 jaar toerde met Michael Mc Donald. ’Rauwer en eigentijdser’ volgens Robert, die samen met Michiel Hoogenboezem tekende voor de productie. Het is de kickstart van een drieluik over het tweede leven van Robert Jay én ‘Red Bullet’. Een album is in de maak, de laatste bladzijden van een boek over zijn bloemrijke leven worden op dit moment geschreven en een ‘livetour’ staat in de grondverf.

In korte herinnering: Robert Jay Band scoorde in 1994 een Radio 3 hit met de feelgood track ‘Red Bullet’. Frits Spits draaide het nummer bijna dagelijks, waardoor het één van de meest gedraaide platen werd in het programma ‘De Avondspits’.

Op 15-12-2019 om 17.00 uur treedt de Robert Jay Band op in Buckshot te Groningen!

  • Bandleider/Gitaar elektrisch en akoestisch /zang: Robert Jan Reinders (Winschoten)
  • Keyboards/mondharmonica/zang: Tollak Ollestad (Groningen)
  • Drums: Sietse Huisman (Raerd)
  • Bas: Percy Hoff (Leeuwarden)

Ingezonden namens de Robert Jay Band: Esther Wolfs

Winschoten

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.