Westerwolde is negen cittaslow-supporters rijker

Foto: André Dümmer

SMEERLING – Vanavond was bij Gasterij Natuurlijk Smeerling een supportersbijeenkomst van Cittaslow Westerwolde. Dit werd geopend door Jarne Heuff, programmamanager Cittaslow.

Westerwolde is sinds vanavond maar liefst negen supporters rijker. Vanavond was bij Gasterij Natuurlijk Smeerling de uitreiking van de oorkondes. Deze werden door burgemeester Jaap Velema uitgereikt. Westerwolde is een van de meest actieve Cittaslow-gemeenten van Nederland.

Het publiek luisterde vanavond naar interessante verhalen van de nieuwe supporters; over de activiteiten en de plannen welke ze onder de aandacht gaan brengen, zoals een koekjesfabriek in oprichting. Vanavond was de introductie van een nieuw recept, welke mede door Rieneke Dijkinga is bedacht. De aanwezigen genoten van gezonde (Liever)koekjes, gemaakt van maar liefst 80% ingrediënten uit onze streek. Verder kreeg men o.a. informatie over 3-d printen met aardappelzetmeel, nieuwe campings en de Bierbrouwerij Westerwolde.

Ook was er de presentatie van de Cittaslowfilm van Kopje Genieten uit Wedde (zie onderaan). Binnenkort volgen meer filmpjes van Cittaslow-supporters.

Na het officiële gedeelte was er voldoende gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken.

Klik HIER voor meer informatie over Cittaslow Westerwolde

Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.