Café van de Vrijheid 4 december in de Binding

Foto: Public Archives Canada, Groninger Archieven.

OUDE PEKELA – De provincie Groningen viert en herdenkt volgend jaar 75 jaar vrijheid met een groots opgezet programma. Onderdeel daarvan is het Café van de Vrijheid, dat in de aanloop naar 2020 in tal van Groninger gemeenten wordt georganiseerd.

Woensdagavond, 4 december a.s. wordt dit programma gehouden in de bibliotheek van de Binding in Oude Pekela. Dan wordt niet alleen een toelichting gegeven op de provinciale en gemeentelijke activiteiten, maar worden ook aansprekende verhalen verteld die betrekking hebben op de oorlogsperiode in Pekela en de regio.

Bezoekers aan de bijeenkomsten kunnen actief worden betrokken bij de informatie uitwisseling. Ook kan foto- of ander materiaal worden meegebracht. Maar “gewoon” luisteren mag natuurlijk ook.

U bent van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Geachte redactie,

Namens het OBCP (Oranje Bevrijdings Comité Pekela)

Gerard Brunink

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.