Oudejaarsmiddag in het MOW I Museum de Oude Wolden

Foto: MOW

BELLINGWOLDE – Op zondag 29 december zet het MOW I Museum de Oude Wolden de deuren vanaf 13 uur open voor ’t Joar oet. Deze oudejaarsmiddag is gratis toegankelijk en bedoeld voor iedereen die in de warme, ongedwongen sfeer van de decembermaand eens een kijkje te nemen in het museum.

Tijdens ’t Joar oet luister je, onder het genot van winterse hapjes en drankjes, naar livemuziek van Bart en Evert Kruizinga, beter bekend als het duo K Twije, aangevuld met Eltje Doddema.

Natuurlijk kun je ook de lopende tentoonstellingen ‘Denkend aan Groningen’ en ‘Veldwerk’ bekijken. Tijdens ’t Joar oet zijn verschillende kunstenaars aanwezig voor een informele ontmoeting en om meer te vertellen over het werk dat momenteel te zien is in het MOW.

Liever actief bezig? Schuif dan aan bij de workshop van Maaike Nijlunsing, om je eigen linosnede te maken en af te drukken. Elders in het museum vind je een feestelijk stilleven, dat opgebouwd is uit objecten uit de historische collectie van het MOW. Schilder of schets het na!

Voor kinderen ligt een kaartspel klaar waarmee ze hun eigen route door het museum volgen en natuurlijk zijn ook zij welkom bij de workshops. . Kortom, er is van alles te beleven in het MOW deze middag. Het museum is op 29 december geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Actuele informatie over ’t Joar oet vind je op de website: www.museumdeoudewolden.nl

Over het MOW

Het MOW vind je aan de Hoofdweg van Bellingwolde. Het museum biedt vaste ruimte aan schilderijen van fijnschilder Lodewijk Bruckman en aan kunstenaars uit eigen regio. In de wisselende hoofdexposities komen onderwerpen uit de kunst of met een historische achtergrond beide of in samenhang aan bod.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.