Subsidie stopt voor de jongeren van Jimmy’s in het Oldambt, jongeren voeren actie

Foto: Jimmy's

OLDAMBT – De gemeente wil de subsidie van €69.000,- euro stopzetten voor Jimmy’s Oldambt vanwege de grote schulden in het Oldambt. De jongeren in Oldambt zijn hier heel erg teleurgesteld en verbaasd over dat de gemeente dit besluit heeft genomen en voeren daarom actie.

De gemeente Oldambt heeft besloten om de subsidie voor Jimmy’s Oldambt stop te zetten, omdat er moet worden bezuinigd. Wel had de wethouder Bard Boon gezegd dat het een idee was om het concept van Jimmy’s op te nemen binnen Sociaal Werk Oldambt (SWO).

Talentontwikkeling

Jimmy’s is een laagdrempelig unieke jongerenorganisatie waar jongeren terecht kunnen voor hun persoonlijke talentontwikkeling of met de problemen waar ze tegen aanlopen. Ook kunnen ze er terecht met al hun vragen en ideeën.

Media

De jongeren, facilitators en de andere betrokkenen hebben dit teleurstellende nieuws te weten gekregen via de media. De jongeren zijn hier erg van geschrokken. Een van de reacties was, ‘kunnen ze dat ons niet persoonlijk vertellen.’ Ze zijn tevens ook erg verontwaardigd, want de rapportages waren namelijk ontzettend positief. Helaas besluit de gemeente alsnog de geldkraan dicht te draaien.

Preventie

Jimmy’s werkt ook als preventie. Door middel van Jimmy’s lopen jongeren minder lang bij de jeugdzorg of hebben ze zelfs niet eens jeugdzorg meer nodig. De cijfers laten zien dat 1 jongere bij een GGZ instelling op een ambulante begeleidingstraject €7.500,- euro kost per jaar per jongere. Ook komt het voor dat jongeren niet meer naar een zorgboerderij hoeven, omdat ze hun tijd nuttig kunnen besteden bij Jimmy’s. Eén dagdeel kost gemiddeld circa €48,-. Dat kan jaarlijks behoorlijk oplopen in de kosten. Jimmy’s werkt preventief en uiteindelijk scheelt het de gemeente ontzettend veel geld!

Tijd voor actie!

De jongeren in het Oldambt laten het hier niet bij zitten en voeren daarom actie. Eén van de acties is in het centrum van Winschoten en andere drukke plekken bezoeken, mensen aanspreken en vragen of ze willen meehelpen met actievoeren. Jongeren zijn namelijk de toekomst en daarin moet worden geïnvesteerd. Jongeren geven aan dat het zo aantrekkelijker voor hen is om te blijven wonen in de gemeente als er in jongeren wordt geïnvesteerd. Ze voelen zich zo serieus genomen en dat is ontzettend belangrijk!

De acties staan gepland op zaterdag 7 december en op zaterdag 14 december.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.