Kerstconcert in het SHC door duo Amuze

Foto: Geert Smit

STADSKANAAL – Op zondagmiddag 22 december is het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal geheel in kerstsfeer. Marianne Twikkeler (zang) en Tom Hoogkamer (piano en klarinet) brengen een sfeervol muzikaal programma dat wordt omlijst door een gedicht en een kerstverhaal.

Amuze zal bekende en minder bekende kerstnummers in diverse talen ten gehore brengen. Er komen o.a. Franse, Engelse en Duitse kerstliedjes voorbij, maar ook zal er een lied gezongen worden in het Sefardisch, een taal gesproken door Joden in Zuid-Europa. Daarnaast brengen zij nog een Nederlands gedicht ten gehore dat door Tom Hoogkamer op muziek is gezet.

Het kerstverhaal en gedicht zullen worden voorgedragen door Margreet Rosing en Marleen Euving, beide betrokken bij de rederijkerskamer in Borger.

Het concert begint om 14.30 uur (zaal open om 14.00 uur). Reserveren kan tijdens kantoortijden telefonisch via 0599-612649 of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.