Verdubbeling Veendam-Pekela is klaar

Foto: Jan Glazenburg

NIEUWE PEKELA, VEENDAM – Op vrijdagmiddag 22 november ging de noordelijke op- en afrit Pekela van de provinciale weg N366 na een stremming van circa acht weken weer open. Het verkeer kon vanaf dat moment via de normale routes van Pekela naar Veendam en van Stadskanaal naar Pekela rijden. Om de laatste werkzaamheden af te ronden, reed het verkeer eerst nog over twee rijbanen. Op dinsdag 26 november werden vervolgens alle rijstroken opengesteld en was de verdubbeling een feit. 

Op vrijdagmiddag 22 november kon het verkeer weer langs de noordelijke op- en afrit Pekela. En vanaf dinsdag 26 november reed het verkeer over de vierbaanswegmet de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. De werkzaamheden aan de provinciale weg N366 tussen Veendam en Pekela zijn daarmee nagenoeg afgerond. 


N366 Veendam – Pekela

Sinds oktober 2018 werd er tussen Veendam en Pekela gewerkt aan de verdubbeling van de N366. Dat was nodig vanwege de grote verkeersdrukte en om de verkeersveiligheid op het traject te verbeteren. De weg heeft nu twee rijbanen met ieder twee rijstroken. Aan weerszijden van de weg zijn de bermen verbreed en staan de bomen verder van de weg af. Op een aantal plekken plant de provincie Groningen nog nieuwe bomen. Alle werkzaamheden aan de N366 zijn naar verwachting in september 2020 klaar.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.