Kerstconcerten ‘What sweeter music can we bring’ van Vocaal Ensemble Chaverim tussen traditie en folklore

Foto: Geert Smit


MUSSELKANAAL, GIETEN – Lieflijke kerstconcerten tussen traditie en folklore. Dat zijn de kerstconcerten ‘What sweeter music can we bring’ die Vocaal Ensemble Chaverim onder leiding van dirigent Klaas Withaar verzorgt in het weekend voor Kerst. De kerstconcerten vinden plaats op zaterdag 21 december in de H. Antoniuskerk in Musselkanaal en op zondag 22 december in de Dorpskerk in Gieten.

“Traditie en folklore in een lieflijk kerstconcert waarin ons koor voor even ‘lichtbrenger’ wil zijn in deze donkere en koude wereld”, zegt Lizette Hijzelendoorn van Chaverim. “Hier kunnen bezoekers even heerlijk wegdromen bij serene klanken en gewoon genieten van verrassend mooie kerstliederen.” 

Repertoire

Het publiek kan genieten van verrassend mooie kerstliederen van traditionals tot Christmas Carols uit onder meer Zweden, Engeland, Amerika, Noorwegen en Rusland. Het ongeveer dertig leden tellende koor zingt tijdens de concerten stukken van componisten als Morten Lauridsen, Ola Gjeilo, John Rutter, Daniel Elder, Eric Whitacre en Sergej Rachmaninov.

Vocaal Ensemble Chaverim – met leden uit Oost-Groningen en Zuidoost-Drenthe – wordt soms begeleid door pianist en organist Pieter Pilon en zingt andere nummers  a capella. Tijdens het concert is er een muzikaal intermezzo door Pieter Pilon en hoboïst Collin van Gemert van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest. Chaverim bouwde in de loop der jaren een breed repertoire op, waarbij het ensemble een heel eigen, unieke sound heeft ontwikkeld. 

De kerstconcerten What sweeter music can we bring’ vinden plaats op zaterdag 21 december om 20.00 uur in de H. Antoniuskerk in Musselkanaal en op zondagmiddag 22 december om 16.00 uur in de Dorpskerk in Gieten. Kaartverkoop vindt plaats voor aanvang van het concert, maar vooraf reserveren is beter. Dit kan bij Anke Roelfsankeroelfs@ziggo.nl.

Ingezonden.


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.