Stenen op de Rhederweg zorgen weer voor gevaarlijke situaties

Eigen foto

BELLINGWOLDE – Vanavond werden op de Rhederweg
weer stenen aangetroffen.

Ruim een half jaar was het rustig, maar vanavond zijn op de Rhederweg weer stenen aangetroffen. Een automobilist kon ze rond acht uur vanavond niet meer ontwijken. Gelukkig wist hij veilig zijn auto tot stilstand te brengen, maar hij heeft wel twee lekke banden! De politie is hiervan op de hoogte gesteld en omwonenden hebben de stenen verwijderd.

Of de stenen er bewust zijn neergelegd valt niet te bewijzen. Feit is wel dat deze kwestie al een paar jaar speelt. Ook vorig jaar en begin dit jaar werden er met regelmaat voorwerpen op de weg aangetroffen. Hierbij moet u denken aan hoekijzers, stenen, stukken beton, hout met spijkers er in en oud ijzer. De voorwerpen worden met name in de avond- en nachtelijke uren op de onverlichte weg pas op het laatste moment opgemerkt. Door deze obstakels raakten meerdere auto’s beschadigd. Een automobilist reed tegen een boom nadat hij over een stuk beton reed. Gelukkig raakte niemand gewond.

Om automobilisten op mogelijke voorwerpen op de weg te attenderen heeft er tijdelijk op de Rhederweg tussen de brug over het BL Tijdenskanaal en de grens een matrixbord gestaan. Het nieuws over de “Rhederwegterrorist” haalde zelfs de landelijke media.

Hopelijk blijft het bij dit ene incident, maar wees voorzichtig!

Weet u meer bel dan met de politie: 0900-8844.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.