Verslag van Ooldrik Modderman van het ommetje rond Kamp de Beetse

Foto ingezonden door Ooldrik Modderman


SELLINGERBEETSE – Vanmorgen organiseerden wandelcoaches Eltjo Glazenburg en Els Eckhardt een wandeling van 8,5 kilometer rond Kamp de Beetse. Ooldrik Modderman maakte onderstaand verslag.

Vanmorgen met de wandelaars van Wandelen Werkt Westerwolde op pad. Gestart bij voormalig werk- en interneringskamp Kamp de Beetse. Wandeling rondom door de bossen, velden en de Begrazing Breedwisch.

Kamp de Beetse: Erg indrukwekkend en zeker de moeite waard om hier es weer bij stil te staan. Korte weergave geschiedenis: Opbouw 1935 Werkverschaffing-Joodse periode 1942-Latere periode 1944 Arbeitseinsats in Duitsland.

De laatste barak:

In november 2010 dreigde het met asbestplaten bedekte dak van de barak in te storten en stelde de gemeente Vlagtwedde Reijntjes op de hoogte dat er maatregelen dienden te worden genomen. Een renovatieplan voor de barak ketste aanvankelijk af na mislukte onderhandelingen tussen gemeente en eigenaar, maar nadat de gemeente een handhavingsprocedure opstartte tegen Reijntjes om het asbest te verwijderen, toonde deze zich in maar 2011 bereid de barak over te dragen aan de gemeente voor het symbolische bedrag van 1 euro. De gemeente wil de barak zelf renoveren en een publieksfunctie geven.

Foto’s: Ooldrik Modderman en Henk Siks

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.